Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Hastanenin yanlış 'hamile' teşhisi beni evlat katili yapabilirdi"

02 June 2014 21:36 Kategori Osmaniye Haberleri

Suriye'deki zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan Ahmet Hardan, kızları için hastaneden aldığı tahlil sonuçlarını görünce hastaneye güveninin kalmadığını ifade etti. Hardan, "Hastanenin yanlış ‘hamile’ teşhisi beni evlat katili yapabilirdi.” dedi.

Ahmet Hardan'ın ifadesine göre, kızı Fatıma’yı basit bir hastalık için, Osmaniye Devlet Hastanesi'ne bağlı Bahçe Ek Bina Hastanesi'ne götürdü. Yapılan tahlil sonuçlarında, kızı Fatıma’nın eşinden savaş nedeni ile 3 yıldır ayrı olmasına rağmen, 18 haftalık hamile olduğuna dair kendilerine rapor verildi. Ahmet Hardan, yaklaşık 2 ay önce de evli olmayan kızı Cemile'ye benzer bir hata ile hamile denildiğini belirtti.

Kızlarından emin olduğunu anlatan baba, "Kızım Cemile'de yapılan dikkatsizliği unutamadığım için kızım Fatıma'da da dikkatsizlik vakası ile karşılaştığımı anladım. Küçük hatalar, çok daha büyük hatalara yol açabilir. Bu küçük değil, bana göre büyük bir hatadır. Daha dikkatli olunmalı. Aksi takdirde felaketle sonuçlanabilir. Küçük hata ile evlat katili olabilirdim. Hem kızımın hem benim dünya ve ahiret hayatımızı berbat edebilirdim. Bu şekilde yapılan dikkatsizliğin getirdiği felaketlerin sorumlusu kim olurdu? Düşünmek bile istemiyorum.” dedi.





Basit bir ağrı nedeni ile hastaneye giden ve kendisine verilen tahlil sonuçlarına göre hamile görünen Fatıma Hardan çok korktuğunu söyledi. Fatma Hardan, "Eşim Suriye'de 3 yıldır esir. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Babama anlattım. Hamdolsun babam beni tanıyordu. Bana güveniyordu. Kendimden emin olmama rağmen tahlil sonuçlarının yanlış olduğunu ispatlamak için bir kez daha tahlil yaptırdım. Negatif çıktı. Kardeşim ve amcamın kızında da aynı hatalar yaşandı. Hastalandığımda artık hastaneye değil, Suriye’ye gitmek istiyorum. Çünkü, hastanelere artık güvenmiyorum. Başkaları böyle bir hata ile imtihan olmasın. Zira herkesin babası, babam kadar anlayışlı olmayabilir.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hardan, dikkatsizlik yüzünden ailesinin moralinin bozulduğunu belirterek, kızı Fatıma’nın dışarı çıkmak istemediğini, yemek yemediğini, uyuyamadığını ve durmadan ağladığını, bundan sonra hastaneye gitmeyeceklerini söyledi. Yetkililerden bu tür hataların yapılmaması adına daha dikkatli olmalarını isteyen Ahmet Hardan, aksi takdirde küçük hatalar yüzünden daha büyük aile facialarının yaşanabileceğini vurguladı
 

Son Guncelleme: 02 Haziran 2014 21:36
  • Ziyaret: 4536
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.