Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Hedef Suriye değil, Türkiye'dir

08 November 2012 23:07 Kategori Dünya
Türkiye kritik bir dönemde
Türkiye şu anda fevkalade kritik bir noktadadır diyen Akgönenç, "Bir hataya düşmemek için çok dikkatli olmak zorundayız. Çok güçlü bir istihbarat teşkilâtına ihtiyacımız vardır. Dünyanın bu gidişi içinde yeni olguların olabileceğini dikkate almak lâzım. Türkiye'nin dış politikasında eksiklikler vardır. Rusya'nın kendi sınır güvenliği için Türkiye ve İran'a ihtiyacı vardır. Biz Türkiye olarak Amerika'dan alamadığımız istihbarat desteğini İran'dan alıyoruz. Azerbaycan politikamız yanlıştır. Kıbrıs üzerinde Yunanlılarla-İsrail arasında hızlı bir işbirliği geliştiriliyor. Türkiye orada çok yavaş ve zayıf kalmaktadır." diye konuştu.

Bizim Suriye'ye girmemiz son derece tehlikeli ve yanlıştır
Bizim Suriye'ye girmemiz son derece tehlikeli ve yanlıştır diyen Akgönenç, "Çünkü Hedef Suriye değil Türkiye'dir. Haberin yorumunu yaparken, kaynağına ve kaynağı destekleyen gurubu ve haberin aslını mutlaka araştırmak gerekir. Rusya Suriye'yi tuttuğu için bu Suriye meselesi oldukça uzamıştır. Amerika'nın İncirlik üssüne karşılık Rusya'nın da Suriye'de üssü bulunmaktadır. ABD ve Rusya arasındaki güç ve nüfuz mücadelesi sonucunda Türkiye ve bölge ülkeleri zarar görmektedir." diye konuştu.

Erbakan hocamız çok hızlı ve ileriye yönelik düşünürdü
Akgönenç, "Biz Saadet Partisi olarak bu konuda en deneyimli partiyiz. Merhum Erbakan Hocamız bizleri bu konularda hazırlamıştır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan zamanından önce yaşamış bir ilim adamı ve düşünürdü. Çok hızlı ve ileriye yönelik düşündüğü için biz onu bu gün anlamaktayız." ifadelerini kullandı.
Son Guncelleme: 08 Kasim 2012 23:07
  • Ziyaret: 4496
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.