Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Hırsızları caydıran kamera

02 April 2017 21:12 Kategori Güncel Haberler

HABER: AYŞE BAŞAK

Modemleri ile tanınan Netgear, konut güvenliğisektörüne yönelik yeni bir ürün geliştirdi. Kablosuz HD çözünürlükteki, iki yönlü ses aktaran kamera Arlo Pro, hırsızları sadece görmekle kalmıyor, onları kaçırıyor da…

Netgear aslında bir süredir güvenlik kamerası üretiyor. 2014’te ürettiği Arlo serisi de kablosuz, su geçirmez ve HD video çekme özelliklerine sahipti. Değiştirilen pil ile çalışan eski modelin aksine Arlo Pro 2.440 mAh gücünde şarj edilebilir pillerle çalışıyor. Pillerin şarjının ne kadar dayanacağı kamera ayarları, kullanımı veya ortam sıcaklığına göre değişiyor.

130 DERECE AÇI

130 derece görüş açısı ve pasif kızılötesi sensörü ile 7 metre uzaklığa kadar tüm hareketleri algılayan kamera size cep telefonunuzdan ulaşarak görüntüleri izlettirebiliyor. Telefonunuzdan kameranın önündeki kişi ile konuşabilirsiniz. İsterseniz 100 desibel gücündeki bir sireni cep telefonundan kumanda ederek kamera hoparlöründen çaldırabilirsiniz. Bu sireni kameranın herhangi bir hareket veya ses algılaması durumunda çalması için de ayarlayabilirsiniz.

7 GÜNLÜK GÖRÜNTÜ SAKLANIYOR

Kameranın hareket algılama yazılımını geliştirmeye devam eden firma olağan durumlarla olağandışı durumları ayırt etmek üzerinde yoğunlaşıyor. Aynı noktaya park eden bir komşunun arabası, rüzgarda sallanan ağaçlar veya bahçeye giren kedi gibi olağan şeylerin ayırt edilebilmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda 250 dolara satılan kamera ile 7 günlük görüntüyü saklayabiliyorsunuz. Daha eski görüntüleri de saklamak için aylık "bulut” ücreti ödemek gerekiyor.

‘CEP’E PİL DESTEK KILIFI

Cep telefonları artık o kadar iyi fotoğraf ve film çekiyor ki, onlarla üretilen eserler festivallerde, yarışmalarda bile boy gösteriyor. Hal böyleyken neden birkaç aksesuar ile bu teknik imkanı genişletmeyelim?

Moment firması iPhone için birkaç yıldır kılıf üretiyor. Apple firmasının son telefon modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için üretilmiş modelleri ise oldukça dikkat çekici.

Pil destek kılıfı 2.500 veya 3.000 mAh güç ile telefonun mevcut piline destek oluyor. Bu da bütün gün rahatça fotoğraf çekmeye devam edebileceğiniz anlamına geliyor. Fotoğraf çekme kılıfında ise ekranın kenarına bir fotoğraf çekme düğmesi de ilave edilmiş oluyor. Ayrıca geniş açılı, telefona ilave edilebilir şekilde tasarlanmış bir objektif de var. Siyah veya ceviz modelleri olan fotoğraf çekme kılıfı, ek pil gücü özelliği hariç pil destek kılıfı ile aynı özellikleri sunuyor.


Son Guncelleme: 02 Nisan 2017 21:12
  • Ziyaret: 6504
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.