Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

İl Müftülüğünden Berat Kandili Mesajı

23 June 2013 08:34 Kategori Dünya
23 Haziran 2013 Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan gece, mübarek üç ayların sonuncusu, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife adım adım yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz. Hızla akıp giden ömür içerisinde böylesine mübarek bir geceye bir kez daha eriştirip bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd ü sena etsek, ne kadar şükretsek azdır.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

Berat Kandili, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir. Nefis ve şeytanın hile ve tuzaklarına karşı her zaman yüksek bir teyakkuzda olma bilincini diri tutar.
Bu kandil, beratımızı almamızın ancak, hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i anlamakla, yaşamakla, Sevgili Peygamberimiz (sav)’in bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve evrensel ahlâkî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını öğretir.

Berat Kandili vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, bugün İslâm dünyası, bir taraftan Müslüman halkların kendi hür iradeleriyle yönetimlerini belirleme isteklerinin açıkça ortaya çıktığı; diğer taraftan tarihte yaşanmış mezhep farklılıklarının çatışmaya sürüklenmesinin tahrik edildiği; zulümlerin, savaşların, çatışmaların, insan hakları ihlâllerinin, cinayetlerin, terör ve şiddetin, ekonomik sıkıntıların, fakirliğin, cehaletin, geri kalmışlığın yaşandığı zorlu bir süreçten geçmektedir. Yaşanan bu hadiselerin bir an önce sona ermesi ve İslâm coğrafyasının bir acı ve elem coğrafyası olmaktan kurtularak, yeniden bir ilim ve medeniyet coğrafyasına dönüşmesi Yüce Rabbimden en büyük niyazımdır.

Bu mübarek gecede hayrın, bereketin yağmur gibi yağmasına rağmen bu ilahi rahmetten nasibini alamayacak olanlarda vardır. Bunlar bir hadisi şerifte " Allah’a şirk koşanlar, içinde sönmez bir kin ve düşmanlık besleyenler, sıla-i rahmi terk edenler, gururlu ve kibirli insanlar, Ana – Babaya asi olanlar ile devamlı içki içenler.” olarak zikredilir.

Bu kutlu gecede Rabbimizden beratımızı dileyelim. Dünyanın kirinden, pasından çıkıp Allah’ın affına sığınalım. Af ve mağfiretimize vesile olacak böyle bir geceyi gafletten uzak uyanık bir kalble idrak edelim.

Bütün Osmaniyeli halkımızın mübarek Berat kandilini tebrik eder, Envarül Hamit Caminde Müftülüğümüzün düzenlediği özel kandil programına iştiraklerini diler Kandilin Osmaniye’mize, tüm milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ederim.


Son Guncelleme: 23 Haziran 2013 08:34
  • Ziyaret: 4046
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.