Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

İlahiyat Fakültesi inşaatı için 1 milyon TL toplandı

27 May 2013 10:12 Kategori Osmaniye Haberleri
Osmaniye’de Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde yapılması planlanan İlahiyat Fakültesi'nin proje tanıtım programı Gala Tesisleri'nde yapıldı. Programda İlahiyat Fakültesi yapımı için 1 milyon lira yardım toplandı.

İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Yağmur, programda dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlahiyat Fakültesi'ne dernek olarak 102 bin lira bağışta bulunduklarını belirten Yağmur, "İnşallah kısa sürede yer tahsisi yapılır ve inşaat çalışmalarına başlarız. Bu güne kadar fakülte kurulması için çok sayıda görüşmeler yaptık. Bu anlamda destek sözleri aldık. Artık görüşmelerimizi somut adımlara dönüştürmemiz gerekiyor. Osmaniye halkının OKÜ’de bir ilahiyat fakültesi kurulması için destek olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca ise İlahiyat Fakültesi'nin 5 ay önce kurulduğunu, akademik kadrosunun da hazır olduğunu belirtti. Prof. Dr. Büyükalaca, "Fakültenin bölümleri kuruldu. Biz üniversite olarak fakülte için üzerimize düşen görevi yerine getirmiş durumdayız. Bu fakülte bizim için büyük öneme sahip. Zira eğitimdeki 4+4+4 sistemi sayesinde İlahiyat Fakültesi'nin önemi daha da arttı. Umarım kısa sürede inşaat çalışması başlar ve hizmete girer.” dedi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da bu tür okulların yapılmasında devlet desteğinden başka hayırseverlere de görev düştüğüne dikkat çekti. Cerrah, "Şu anda OKÜ’de 6 bin 500 öğrenci var. Fakülte sayısı arttıkça öğrenci sayısı da artacak ve kentin durumu da değişecek. Üniversiteler bacasız fabrikadır. Üniversitemiz ileri de Osmaniyemizi yükseltecektir. Bunun için devlet desteğinin yanı sıra hayırseverlerimize de görev düşüyor. Ne yaparsak burada kalır. Osmaniye ekonomik yönden güçlü ve ben inanıyorum ki gerekli olan bu parayı çıkartacaktır. İnanıyorum ki bu parayı en kısa sürede toplarız ve İlahiyat Fakültesi'ni açarız." diye konuştu.

Programda, ilahiyat fakültesi inşaatı için 1 milyon liraya yakın bağış toplandı.

osmaniyetimes.com
Son Guncelleme: 27 Mayis 2013 10:12
  • Ziyaret: 3742
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.