Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ispanak'ta hasat zamanı

21 December 2015 15:07 Kategori Ekonomi
- Türkiye'de ıspanak ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde hasat, üreticiyi sevindiriyor
- Kadirli Ziraat Odası Başkanı İspir:
- "Her yıl 4 ay süreyle 20 bin dönüm alanda ekimi yapılan ıspanak, binlerce kişiye ekmek kapısı oluyor"


Kış sofralarının vazgeçilmezleri arasında bulunan ıspanakta hasat başladı.

Türkiye'de ıspanak ihtiyacının önemli kısmının karşılandığı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, yöre halkı tarafından "Yeşil altın" olarak belirtilen ıspanağın tarladaki kilogram fiyatının yüksek olması üreticiyi sevindiriyor.

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört ay devam eden hasat süresince toplama, yıkama, kasalama ve nakliye aşamalarında 2 bin kişiye iş imkanı sağlandığını söyledi.

İç Anadolu, Marmara ve Ege bölgelerinde de ıspanak üretimi yapıldığını, havaların soğuk ve yağışlı gitmesi nedeniyle ihtiyacın Kadirli'den karşılanmaya başlandığına dikkati çeken İspir, "Eylül ayında ekimi yapılan ve aralık ayında hasadına başlanan ıspanak, bölgemizin önemli geçim kaynağı. Geçen yıla oranla bu yıl fiyatında yüzde yüz artış var. Her yıl 4 ay süreyle 20 bin dönüm alanda ekimi yapılan ıspanak, binlerce kişiye ekmek kapısı oluyor" dedi.

Kadirli Turp Üreticileri Birliği Başkanı ve ıspanak yetiştiricisi Soner Topalhan ise geçen yıl sezon sonunda fiyatı 40 kuruş olan ıspanağın bu yıl tarlada 80 kuruştan satıldığını belirtti.

Hasat zamanı büyüklüğüne göre bin ile 2 bin 500 kilogram arası verim elde edildiğini anlatan Topalhan, "Geçen yıla oranla bu yıl sezona iyi başladık. Rekoltenin düşük olmasına rağmen fiyatı bizleri mutlu ediyor. Türkiye'nin ıspanak ihtiyacının yüzde 40'ını Kadirli'den karşılıyoruz. Kış aylarında sofraların vazgeçilmez sebzesi ıspanağı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine de ihraç ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Son Guncelleme: 21 Aralik 2015 15:07
  • Ziyaret: 9195
  • (Suanki Oy 3.2/5 Yildiz) Toplam Oy: 6
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.