Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Komiser Şehit Olacağını Rüyasında Görmüş

12 June 2013 09:38 Kategori Dünya
Adana'da göstericilere müdahale etmek isterken köprü inşaatından düşüp şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın iki gün önce rüyasında Kabe'ye gidip omuzlarda tavaf ettiği ortaya çıktı. Rüya tabircisi Seyit Mehmet Emin Kırgil, "Şehit olacağı önceden uyarılmış ancak takdirin önüne geçilmez" dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görev yaparken Gezi Parkı göstericilerini müdahale etmek için görev aldığı sırada arkadaşlarını düşmemesi için 5 dakika önce uyardığı köprü inşaatı üzerindeki açık alandan düşerek şehit olan Mustafa Sarı'nın (27) iki gün önce uyarıcı bir rüya gördüğü ortaya çıktı.

"RÜYAMDA KABE'Yİ GÖRDÜM"

5 Haziran günü köprüden düşerek Miraç Kandili gecesi şehit olan Sarı'nın 3 Haziran günü sabah kaltığında eşine, "Bugün rüyamda Kabe'ye gitmişim orada beni insanlar omuzlarına almış tavaf yapıyorum" diye gördüğü rüyayı anlattı. Eşi de gösteriler olduğunu kendisine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Sarı, daha sonra emniyete gelerek aynı rüyayı arkadaşlarına anlattı. Bu rüyanın üzerinden 2 gün geçtikten sonra arkadaşlarını düşmemesi için uyardığı köprü inşaatı üzerindeki açık alandan düşerek şehit oldu.

Rüya tabircisi Seyit Mehmet Emin Kırgil, şehidin gördüğü rüyayı şöyle yorumladı:

"Peygamber efendimiz, 'Son ahir zamanda, yani son zamanlarda, mümin gördüğü rüya hemen hemen yalan olmayacak, yani gerçek olacak' diyor.

Bazı rüyalarda uyarıcıdır yani peygamber efendimizin de dediği gibi bir insanın bir ayda gördüğü 5-6 tane rüya hemen hemen çıkar tekerrür eder. Kişinin Hacca gitmesi Allah'a giden bir kapının açılması, aynı zamanda omuzalarda Kabeyi tavaf etmesi kişinin Allah katında mertebesinin artması yükselmesi aynı zamanda bu rüya uyarıcı olduğu için kişi uyarılmış. Ama takdiri ilahidir ki omuzlarda taşınarak veya omuzlarda tavaf etmesi, kişinin yalan dünyadan hak dünyaya intikal etmesi, hak dünyaya intikal etmesinin yanında kendisinin yükselmesi ve yükselişe geçmesidir. Aynı zamanda kişinin ameli salih bir insan olduğu için bu kardeşimiz rüyada uyarılmış. Ama peygamber efendimizin dediği gibi takdirin önüne kimse geçemez. Bu arkadaşımız görev başında şehit olmuştu, düşmüşte her ne olursa olsun, görev başında devlete millete zarar gelmemesi için şehit olmuştur. Şehit olacağı daha önceden uyarılmıştır."

trthaber
Son Guncelleme: 12 Haziran 2013 09:38
  • Ziyaret: 11480
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.