Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Kuduz kurban paniği: 104 kişi hastanede

20 September 2016 10:50 Kategori Sokağın Nabzı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek Kasabasında Kurban bayramı öncesi kuduz vakası meydana geldi. Osmaniye Valiliği'nden, Osmaniye'de kurban bayramı öncesi kuduz bir köpeğin 4 vatandaşı ve 6 büyük baş ve 1 küçük baş hayvan köpeğin saldırısına uğradığı bildirildi.

Haberin duyulması ile alarma geçen Osmaniye valiliği yaptığı açıklamada, 104 şahsın bu vakadan dolayı tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Ayrıca yaılan açıklamada, Ellek kasabasına bağlı Çevlik mahallesi'nde kuduz şüphesi üzerine Adana veteriner araştırma Enstitüsüne gönderilen numunenin kuduz hastalığı yönünde pozitif çıktığı söylendi.

Öteyandan, yapılan araştırmada kuduz köpeğin mahallede M.C, R.O, A.O'yu ısırdığı ve Ö.A:YE'yi de tırmaladığı tespit edildiği ve tedavi aldına alındığı bildirildi. Ayrıca, bu şahıslara temas eden çok kişininde tedavi olması için Düziçi Devlet hastanesine sevk edildiği bildirildi.

TEDBİR OLARAK KUDUZ BULAŞMIŞ KURBAN ETLERİ İMHA EDİLDİ

Osmaniye valiliği tarafından alınan yoğun bir tedbir kapsamında, Ellek belediyesinden gelenler aşılanması Düziçi devlet hastanesinde devam etmektedir. Kuduz köpeğin ısırdığı 6 büyük baş hayvan, veteriner hekimlerin kontrolünde, 3 metre derinliğinde çukura kireç dökülerek ve tüm tedbirler alınarak imha edilmiştir. Kuduz köpek tarafından ısırılan ve kurbanda kesildiği tespit edilen bir küçükbaş hayvanın ise tüm etleri imha edilmiş, kurban etinin çekildiği kıyma makinesine el konulmuş, kıyma makinesini kullanan diğer vatandaşlar da hastaneye yönlendirilmiştir. Köpeğin temas ettiği tüm bölgeler belirlenmiş ve dezenfekte edilmiştir."

KARANTİNA UYGULANIYOR

Açıklamada ayrıca, Ellek beldesi girişine "Kuduz Risk Bölgesi" yazılı tabela asıldığı ve gerekli uyarıların yapıldığı aktarılırken, bölgede bulunan bütün büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kuduz aşılanmasına başlandığı, karantinaya alınan bölgeye hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığı bildirildi. Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Ellek beldesinde kuduz vakası görülmesi üzerine dün bir mahallede karantina uygulaması başlatılmıştı.

Son Guncelleme: 20 Eylul 2016 10:50
  • Ziyaret: 14071
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.