Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Kuraklığın Tek Verimi Nar

27 May 2014 19:11 Kategori Öne Çıkanlar
''Ellek Haber''Son yılını kurak geçiren tüm bölge bütün meyvesiyle ürünüyle felç oldu. Yalnız Nar ağacının bu seni ki kuraklıktan zarar görmediğini ''Ellek Posta'' olarak okurlara sunmak istedik. Çevrede ki Bütün nar ağaçlarının bol bol çiçek açarak her senekinden canlı olması dikkat çekti. Kuraklık sonucu bütün meyve ağaçları zarar görürken sadece nar ağaçlarının bu sene tek verimli meyve olarak görülmesi ve Nar bahçesi olan çiftçileri de oldukça sevindirdi.

Bu kasaba da çiftçi olarak nar da yetiştirilmesi kasabada ki insanların ne kadar çalışkan olduğu görüldü. Nar üretiminde nar eşkisi,nar reçeli ve kabuğundan yapılan ilaç gibi bir çok üretime katkı sağlıyor. Ayrıca insan sağlığına da büyük katkı sağlayarak narın ne kadar çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor.

Narın Faydaları olarak;

-Enerjiverirve yor­gun­lu­ğu gi­de­rir..

- Vü­cu­du,kalbi, mi­de­yi ve diş et­le­ri­ni kuv­vet­len­di­rir. Tan­si­yo­nudengeler.

-Çarpıntıyıgi­de­rir.

-Mideil­ti­ha­bı ve ağız ya­ra­sı için fay­da­lı­dır.

- Ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni güç­len­di­rir.

- Kan­ser hüc­re­le­ri­nin ge­liş­me­si­ne en­gel ola­rak, baş­ta cilt ve pros­tat kan­se­ri ol­mak üze­re, kan­se­re kar­şı vü­cu­du ko­rur.

- Kan­da­ki ko­les­te­rol ora­nı­nı ve tan­si­yo­nu dü­şü­rür.

-Damarsert­li­ği­ni ön­ler ve da­mar­la­rı açar. Bu özel­lik­le­riy­le kalp ve da­mar has­ta­lık­la­rı­na kar­şı ko­ru­yu­cu­dur.

- Kan­da­ki şe­ker se­vi­ye­si­ni de den­ge­le­ye­rek şe­ker has­ta­la­rı­na iyi ge­lir.


Son Guncelleme: 27 Mayis 2014 19:11
  • Ziyaret: 4340
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.