Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Kuru Fasulye, Zamma rağmen "Fasuli" ile Direniyor

10 January 2014 10:57 Kategori Dünya

Fiyatta kırmızı etle yarışan kuru fasulyeye, İstanbul’da esnaf zam yapmayacak. İstanbul Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Köse, kuru fasulyeye gelen zamlarla ilgili olarak, "Fahiş fiyatlarda zam gelince kar marjları düşüyor. Buna artık dur denmesi lazım” dedi.

Köse şöyle devam etti; " Kuru fasulye fiyatına yüzde 59’luk büyük bir zam geldi. Bu esnafı çok zor durumda bırakıyor. Bu fiyat daha da artabilir. Hükümete çağrımız gümrük oranları bir an önce düşürülmeli, ithal fasulyenin önü açılmalı. Kırgızistan’dan fasulye gelebilir. Cins olarak aynı fasulye olduğu için belki iklimden kaynaklanan hafif ir lezzet kaybı olabilir. "Köse ayrıca çiftçinin fasulye ekimi için teşvik edilmesini istedi.

Mehmet Akif Köse, kuru fasulyeye gelen zam nedeniyle esnafın zor duruma düştüğünü söyledi. Köse, artış durmazsa fasulye yemeklerine yüzde 10 zam yapabileceklerini ifade etti. Gazetecilere ve Dunaytimes’ a açıklamalarda bulunan Köse, fasulyenin 2 yıl önce 8 lira, 2013 yılında 12 lira, bugün ise 16-17 lira aralığında satıldığını belirtti. Köse, "Yüzde 50-59 gibi bir artış söz konusu. Esnafımız büyük sıkıntı içinde. Müşteri kaybından dolayı zam yapamaz hale geldi. İstanbul lokantacılar odası olarak, biz misafir kaybını önlemek için kesinlikle zam yapmayacağız. Diren kuru fasulye diyoruz. Zam yapmama kararı aldık. Fasulye sevenler zam yapmadığımıza emin olsunlar" diye konuştu.


Son Guncelleme: 10 Ocak 2014 10:57
  • Ziyaret: 4656
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.