Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Mali'de işgalci güçler azgınlaştı

19 January 2013 22:22 Kategori Dünya
Savunma Bakanı, France 3 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Mali'ye gönderilecek asker sayısının daha önce belirtilen 2 bin 500 rakamını aşabileceğini bildirdi.

Le Drian, Burkina Faso, Nijer ve Senegal'da konuşlandırılan askerlerin Mali'ye kaydırılmasıyla birlikte, Mali'de görev yapacak Fransız asker sayısının 2 bin 900'e ulaşacağını ifade etti.

Euronews televizyon kanalı, Mali askerleri ile birlikte Konna kentini direnişçilerden geri alan Fransız askerlerinin, kuzeye doğru ilerlemek yerine şimdilik başkent Bamako'nun güvenliğinin sağlanması için çalıştığını duyurdu.

Zırhlı araçlarla takviyeli Fransız birlikleri, Markala kasabası yakınlarında,direnişçilerin başkente ulaşmalarını önlemek için konuşlandırıldı.

Afrika ülkelerinden gelen askeri birliklerin, sevkıyatlarının tamamlanmaların ardından, direnişçileri mücadele etmek için kuzeye kaydırılması bekleniyor.

dunyatimes.com
Son Guncelleme: 19 Ocak 2013 22:22
  • Ziyaret: 3964
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.