Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Mart Bakkal Düziçi'nin Merkeziydi

12 March 2013 22:44 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Ellek’in hatta bir zamanlar Düziçi’nin merkezi olan Mart bakkaliyesinin sahibi Erkan Mart ile Mart Bakkaliyesinin tarihini konuştuk.

"1945 yılında kuruldu bu bakkal.” Diyen Erkan Mart o günleri ve sonrasını bakın nasıl anlatıyor;

"Bir zamanlar sadece eleğin değil Düziçi’nin tek çırçır fabrikasıydı. Herkes pamuğunu çektirmek için buraya gelirdi. Kurucusu Mart Osman’dı. 1960-70 yılları arası çırçır fabrikası yoğun bir şekilde çalıştı. Bir çok kişi burada işçi olarak çalıştı. Düziçi’nin pamuk merkeziydi.

Fabrika taşındıktan sonra sadece bakkal kaldı. Bakkal aynı zamanda Ellek’in de merkeziydi. Meşhur ellek suyu da buradaydı. Daha sonra Ellek aşağı doğru genişledi, büyüdü. Elleğin en eski bakkalı olarak hizmet verdi yıllarca. Eskiden, yemeni, Ermenek gibi ayakkabılar, patikler satılırdı. Basma, gömlek, gaz, gaz lambası, löküs, Açık zeytinyağı, gibi şeyler satılırdı bakkalda. Bakkal bir nevi her şeyiydi köylünün. Bakkalı farklı zamanlarda 5 kişi çalıştırdı. İlk Mart Osman, sonra Küçük Ömer Mart, ardından Ömer mart, Fahrettin mart ve en son da Erkan Mart yani ben çalıştırmaya başladım. 25 yıldır bu bakkalı işletiyorum. Benden sonra muhtemelen kapanacak. Çünkü çalıştıracak kimse de kalmadı. Ben son durağım. "

Son Guncelleme: 12 Mart 2013 22:44
  • Ziyaret: 9209
  • (Suanki Oy 4.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.