Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Melek Dostum

09 June 2013 20:24 Kategori Yazarlar




Günlerden bir gün Allah HZ. Adem’i yarattı onun bizim gibi elleri bizim gibi ayakları vardı. Bizim gibi gözleri bizim gibi kulakları vardı. Bizim gibi konuşuyor bizim gibi gülüyordu. Bizim gibi koşuyor bizim gibi yürüyordu. HZ. Adem peygamberimiz meleklerle iyi anlaşıyordu. 


Günlerden bir gün melekler Adem peygamberimizin önünde eğildiler. Ama şeytan eğilmedi büyüklük tasladı Allahın emrine karşı geliyordu. " Ben Ademden üstünüm onu çamurdan beni ise ateşten yarattın niye onun önünde eğilim ki " şeytan Allaha karşı geldiği için onu huzurundan kovdu. Şeytan artık insanları kandırmak için çalışıyor.


Şeytan insanları nasıl kandırıyor dersiniz ?


Yalan söyleyerek mesela pamuk prenses ve yedi cüce’yi bilirsiniz kötü kalpli cadı güzel görünen bir elma’nın içine zehir atar. Pamuk prenses’te elmanın güzel görünmesiyle yer. Şeytanda tıpkı bunun gibi yapar insanları doğru yoldan ayırır. Günlerden bir gün Allah HZ. Ademe bir eş yaratır. ikisi de cennette yaşadılar çok mutlulardı. Bir gün Allah onlara " sakın bu ağaçta ki elmayı koparmayın koparırsanız. 


Hiçbir zaman cennette kalamazsınız.” şeytan bunları gizlice dinler sonra yanlarına usulca yaklaşır. Şeytan onlara yalan söyler. " Ne güzel bir ağaç değil mi bin bir çeşit meyve var değil mi peki bu sonsuzluk ağacına neden bakmıyorsunuz . HZ. Adem babamızla HZ. Havva anamız şeytanın işaret ettiği ağaca baktılar. " Evet ne güzel bir ağaç” şeytan yalan söylemeye devam eder. " eğer bu ağaçtan bir tane koparırsanız her gün cennete yaşarsınız " HZ. Adem babamızla HZ. Havva anamız bu ağaçtan bir tane koparırlar. Ve çok üzgün olurlar. 


Ve Allahtan af dilerler Allah bunların üzgün olduğunu görür " Sizi affediyorum ama cennette değil dünyada yaşayacaksınız " HZ. Adem babamızla HZ. Havva anamızla dünya da Allaha ibadet edecekler ve şeytanın yalanlarına kanmayacaklardır meleklerle dost olacaklardı …



Son Guncelleme: 09 Haziran 2013 20:24
  • Ziyaret: 6742
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 3 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları