Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Mesleğimizde Tehlike Çanları Çalıyor...

18 January 2014 08:43 Kategori Düziçi Haberleri

Hayvancılık Kan Kaybediyor....

 

"Düziçi Times" Düziçi İlçesinde faaliyet gösteren Veterinerlerin sorunlarını araştırdı. Bu konuda,Veteriner Hekim Yılmaz Eriş sorularımızı yanıtladı.

 

Yılmaz Bey, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

Ben hayatımın her devresinde, Düziçi İlçesinde bulundum. Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini 2006 yılında bitirdim. Tekrar, memleketime döndüm ve mesleğimi burada icra ediyorum. Kendi iş yerimi açarak halkımıza hizmet veriyorum. Her zaman halkımızın sorunlarını ve dertlerini çözmek niyetindeyim.


 

İlçemizde yeteri kadar hayvancılık yapan vatandaş var mı?

 

Günümüz itibari ile hayvancılık kan kaybediyor. Eski yıllara göre, bugün hayvancılık yok gibi bir şey. Geçmişte bir evde en az 8-10 arası büyük baş hayvan vardı. Şimdi; bir mahallede bile bu sayıyı bulmak zor. Mesleğimizin geleceği bile, tehlike altında olduğunu görüyoruz. Hayvan sayısı günden güne düşüyor. Hayvan olmaz ise," bizim mesleğimizde olmaz" diye düşünüyorum. Geçmiş yıllarda hayvancılık yaparak geçim sağlamak için, vazgeçilmez bir noktaydı. Bu zamanda, bu düşünceden eser bile kalmadı. Benim arkadaşlarımdan Osmaniye İlinde 3 kişi Veterinerlik mesleğini bırakma aşamasına geldi.

 

Hayvan besiciliği neden azalıyor?

 

Halkımız bu konuda çok haklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, artan maliyetler vatandaşları bu işten uzaklaştırıyor. Artan yem fiyatları, hastalıklar vb gibi negatif noktalar bu işi zor duruma sokuyor. Üretilen sütlerdeki fiyat düşüklüğü besicileri işin içinden çıkmaz hale sokuyor. Kendini kurtarmak isteyen vatandaşlar düşük süt verimi olan hayvanları et için kasaplara satıyorlar. Kasaplık için erkek dana besleyen kişiler artık dişi hayvanları bile kasaplara verecek duruma geldiler. Gelecek şuan, bu sektörde bizi çok korkutuyor.

 

Bu sorunlar, sizce nasıl çözülebilir?

 

Bu sıkıntılarımız daha fazla büyümeden devlet yetkililerin bilmesini arzu ediyorum. Ben bu konuda uyarıda bulunmak istiyorum;Devletimiz girdi fiyatlarını (yem, ilaç vb.)düşürmesini, dışarıdan hayvan ithalatının engellenmesi ile bir nebze olsun sorunun çözüleceğini söyleyebilirim.

 

Bir Veteriner Hekim olarak, besicilik yapan vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?

 

Çevremizde nadir hayvan besiciliği yapan kişilere her konuda destek olmaya hazırız. Bize hayvancılık ile ilgili sorunlarınızı getirin çözelim diyorum. Bu hizmeti yapmak bizi çok mutlu eder. Bize telefonlarımızdan ulaşıp dertlerinizi anlatabilirsiniz. Gerekirse evlerinize kadar gelip sorunlarınızı çözebiliriz.

 

 

Her zaman arayabilirsiniz...

 

 

Cep: 0 544 400 70 22

 

Adres:Yeşilova mahallesi Ş.A.Ahmet Metlioğlu Cad.(Eski Hastane Yanı)

Düziçi/Osmaniye




Son Guncelleme: 18 Ocak 2014 08:43
  • Ziyaret: 4286
  • (Suanki Oy 4.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.