Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Mucize Devem

14 August 2013 12:02 Kategori Yazarlar



Okulumuz da bir resim yarışması düzenlenecekti. Herkes sevdiği hayvanın resmini çizecekti. Ben bir deve çizdim adı da "MUCİZE” olacaktı. Çünkü bu Salih peygamberimizin devesiydi. 


Arkadaşım aslı bir zürafa çizdi boyu o kadar büyüktü ki kağıda bile sığmıyordu. Yarışmayı henüz kimin kazandığı belli değildi. Kim birinci olursa resimde ki bir hikayesini anlatacaktı. Ben de Salih peygamberimizin "MUCİZE DEVEYİ " anlatacağım. Ama babamdan bu hikaye’yi son bir kez daha dinleyeceğim. 


Semud isminde bir topluluk vardı. Allah onlara zenginlik verdi. Dağların üstüne saraylar yaptı pırıl pırıl elbiseler giydirdiler meyve yediler Allaha hiç teşekkür etmediler. Allah’ı unuttular ama içlerinden biri vardı. Allah’ı unutmuyordu. ona her zaman ibadet ediyordu. yalan söylemiyordu. söz verdiğinde yerinde duruyordu. çok iyi davranıyordu.

 

Bu Güzel İnsan Kimdi biliyor Musunuz ?

 

Tabi ki Salih peygamberimiz. Allah ona peygamberlik görevi verdi. Peygamber efendimiz insanlara Allah’ı anlatacaktı onları kötülülerden koruyacaktı. Salih peygamberimiz gece gündüz demeden insanlara Allah’ı anlatıyordu.


 Onun bir ve tek olduğunu söylüyordu " Kendi ellerinizle yaptığınız taş parçalarına tapmayın " Kimse onu dinlemiyordu. Günlerden bir gün Allah’a inanmayanlardan biri " Biz seni çok sevmiştik ama bu günlerden sonra sen putlarımıza kötü söz söylüyorsun bizim dedelerimiz de bu tanrılara ibadet ediyordu senin Allahın’a neden inanalım ki ?” Diğer kişi de peygamber efendimizle alay ediyordu " Senin Allah’ın bizim tanrılarımıza güçsüz söylüyorsun öyleyse bize bir mucize göstersin dağların içinden bir dişi deve çıkarsın ne kadar güçlüymüş” Salih peygamberimiz onlara şöyle dedi " deveyi öldürmeyeceğinize söz verin " " Tamam söz veriyoruz” deldiler.


 Salih peygamberimiz Allah’a dua etmiş.” Allah’ım lütfen onlara bir mucize göster belki inanırlar sana” Allah Salih peygamberimizin duasını kabul etti. Onlara bir mucize gösterdi dağın arkasından bir dişi deve çıktı ama herkes çok şaşırdı gözleri ovuşturdu Allah’a inanmayanları görmeliydiniz bir daha bir daha baktılar gördükleri doğruydu dağın arkasında deve duruyordu hem de çok güzeldi herkese yetecek kadar süt vardı. Mucize deve suyun yanın geldi bütün suyu içiyordu sonra da günlerce su içmeyip süt veriyordu herkes çok seviyordu. Allah’a inanmayanlar mucize deveyi öldürmek istiyordu.

 

Neden mi ?

 

İnsanlar onu sevmesin Allah’a inanmasın oysa Salih peygamberimiz onları uyardı.” Sakın bu mucize deveyi öldürmeyin yoksa Allah sizi cezalandırır " Ama bazıları bu uyarı’yı dinlemediler mucize deveyi öldürdüler. Salih peygamberimiz çok üzüldü mucize deve öldükten üç gün sonra Allah onlara ceza verdi. Resim yarışmayı kazanmak istiyorum.

 

Neden Mi?

 

Çünkü bütün arkadaşlarım Salih peygamberimiz ve mucize deveyi tanıyacaklar. İsterseniz siz de " MUCİZE DEVENİN” resmini çizin. Bu hikaye’yi arkadaşlarınıza anlatın.

Son Guncelleme: 14 Agustos 2013 12:02
  • Ziyaret: 6759
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları