Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Müslüman Kardeşlerim Elimize Gelen Fırsatı İyi Değerlendirmeliyiz....

30 April 2014 18:14 Kategori Düziçi Haberleri


Düziçi ilçe Müftüsü Gıyaseddin Yılmazbu gün başlayan 3 aylarla ilgili vatandaşları bilgilendirmek ve bu aylarda insanların yapması gerekenleri anlattı. Bu ayların önemin ile ilgili merak edilen konularda açıklamalarda bulundu."Düziçi Times" muhabirinin bu aylarla ilgili sorularına cevap verdi.


Mübarek üç aylar Müslümanlar için neden önemli anlatabilir misiniz?


Üç aylar Müslümanlar için bir lütuftur. Bütün kutsal geceler ve günler bu aylar içerisindedir. İlk mübarek gece Regaip kandilidir. Recebin ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahu Teâlâ, bu gecede, müminlere, ihsanlar, ikramlar yapar.

Regaib, ihsanlar, ikramlar demektir.Bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib gecesi yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Bu geceden sonra ise Recep'in 27. Gecesi İse Miraç Kandili, Şaban Ayının 15. Gecesi İse Berat Kandilidir Ve 11 Ayın Sultanı Olan Ramazan Ayının İçerisinde Bin Aydan Daha Hayırlı Olan Kadir Gecesi Bulunmaktadır. Berat Kandili, Yani 14 Şabanın bittiği günün gecesidir.Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin."Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim” Bu hâl, sabaha kadar devam eder. Bu aylardan sonra ramazan ayı başlar.


Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahu teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı.O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin Kadir gecesinin hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır...Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

Görüldüğü üzere;bu aylar günahlardan arınma aylarıdır. Sağlığı yerinde olanların kaçırmaması gereken aylardır.Belki bu ayların faziletlerinden yararlanabiliriz belkide yararlanamayız Cenabı Allah'ın takdiri elimize gelen bu fırsatları çok iyi değerlendirmeliyiz.


Düziçi İlçesinin belde, köylerinde kutlanan kutlu doğum etkinleri ile ilgili neler söylemek istersiniz?


Kutlu doğum etkinliklerinde daha önceki yıllarda bu kadar ilgi ve alaka yoktu. Ancak bu yıl vatandaşlarımızın duyarlılığı takdir edilecek kadar yoğun oldu. Her yerde yapılan etkinliklerde binlerce vatandaş adeta şölene akın etti. Bu bizi son derece mutlu etti. İnşallah Gelecek yıllarda bu günlerden daha iyi ve güzel kutlamalar olur diye ümit ediyorum.


Düziçi bölgesinde vatandaşların camilere daha çok yönelmesi için hangi adımları atıyorsunuz?


Vatandaşların camilere gelerek daha fazla zaman geçirmeleri için bazı faaliyetler oluşturduk. Bunlardan en önemlisi Cuma günleri sabah namazı için camilere gelen vatandaşlar ile birlikteimam arkadaşlar sohbet ve ya zikir okutulması gibi toplantılar yapıyor. Bu bazı pilot camilerde şuan bu yapılıyor. Ancak biz bunu genelle yayarak bütün camilerimizde yapma niyetindeyiz. Bu niyetle; bölgemiz imamları ile fikir alış verişini yaparak vatandaşlarımıza en iyi hizmetti verme niyetindeyiz.

Son Guncelleme: 30 Nisan 2014 18:14
  • Ziyaret: 3916
  • (Suanki Oy 2.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.