Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Müslümanlar Katlediliyor, Dunya bu zulme suskun!

20 July 2013 13:48 Kategori Dünya

Arakan’da yaşanan katliamlar sürekli dünya basınında yer almasına rağmen bu yıl şiddet olaylarının eksik olmadığı Arakanda’da hiçbir barış gönüllüsü, Rohingya müslümanlarına haksız yere yapılan tecavüz, yağmalama ve öldürmeye varan katliama dur demedi.

3 Haziran 2012′de Myanmar’ın başkentinde, zalim ve ırkçı Budistler tarafından Müslümanlara yapılan keyfi saldırılarda 10 müslüman hayatını kaybetmişti. Daha sonra budistlere karşı öfkelenen müslümanlara hükümet destekli saldırılar sonrasında binlerce müslüman katledilmiş ve bir o kadarıda mülteci konumunda yakın bölgelere göç etmek zorunda kalmıştı
Yaşanan bunca katliama dur demeyen sivil kuruluşlar Rohingya Müslümanlarına yapılan şiddete sadece seyirci kalmayı yeğledi.

HÜKÜMET GIDA VE İBADETLERE KISITLAMA GETİRDİ


Dünyada üzerinde yaşayan her insan gibi bizde barış içinde Ramazan ayını geçirmek istiyoruz. Ama Ramazan ayı Arakan’da açlık ve sıkıntı içinde geçiyor . Bizler çoğu zaman sabah kahvaltısı ve Iftar yemeği yiyemiyoruz.

Camiler ve medreseler hala hükümet tarafından kilitlenmiş bu yüzden teravih namazı kılamıyor ve dini vecibelerimizi yerine getiremiyoruz.

YAKALANDIĞIMIZ YERDE ÖLDÜRÜLME KORKUMUZ VAR

Hükümetin soykırıma sessiz kaldığı Arakan’da yaşayan müslümanlar çareyi saklanarak yaşamakta buluyorlar. Budist çeteler yolları keserek ellerinde bulundurdukları satır, kılınç ve kesici aletler sayesinde ele geçirdikleri müslümanaları herkesin gözü önünde vahşice katlediyor yakıyor veya tecavüz ediyorlar.

ARAKAN HÜKÜMETİ SÖZLERİNDE TUTARSIZ


Burma Hükümetinin söylemleri ile yaptıkları birbirini hiç tutmamaktadır. Hükümet özgür bir ülkeyiz herkez kendi dinini rahatça yaşayabilir demeçi vermesine rağmen Ramazan ayını ibadetle geçirmek isteyen Rohingya Müslümanları Ramazan ayı boyunca tutuklanma korkusuyla evlerinde kalmadıkları biliniyor.

HERŞEY GÜVENLİK GÜÇLERİ KONTROLÜNDE

Sürekli sokağa çıkma yasağı var ve her şey güvenlik güçleri tarafından kontrolü altına alınmış. Ama güvenlik güçleri kesinlikle Rohingya müslümanları koruma adına bir çaba sarf etmemektedir.

ÖZ VATANINDA MÜLTECİ OLMAK

Bizler kendi vatanlarında geçici kamplarda yaşayan Rohingya Müslümanları olarak yiyecek , su, ilaç, giysi ve diğer temel ihtiyaçların ciddi eksikliğinden dolayı zor günler geçiriyoruz. Kamplarda yaşayan birçok çocuk, kadın ve erkek hastalık ve uygun tedavi yetersizliği yüzünden hayatını kaybetmektedir.

Burma Victory ajansının yayımladığı bir video görüntüsü insanlığın vahşette son noktaya vardığını ispatlar nitelikte.

İnsanların kanını donduran görüntülerde vahşi ve ırkçı insanlar Burma müslümanlarını yere yatırarak yarı canlı şekilde yakarken görülmektedir.

(Dunyatimes.com)


Son Guncelleme: 20 Temmuz 2013 13:48
  • Ziyaret: 5903
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.