Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

O yıllar çok zordu, her şey sorun teşkil ediyordu

16 June 2013 22:50 Kategori Ellek Dün ve Bugün

 

Ellek beldesinde ikamet eden ve yılların çürütemediği insanlardan biri Hurşut Ceren'e "Ellekhaber.com" olarak bazı önemli sorular sorduk.

 

Hurşut Bey , biraz kendinizden bahseder misiniz?.

 

Benim yaşım hicri takvime göre doğum yılım 1338 'dir. Cerenler mahallesinde oturmaktayım. 1938 yılında dam, 1942 yılında ahşap ve kiremitli , 1960 yılından beride beton evde yaşamaktayım. 1942 yılında askere gittim ve dört yıl askerlik görevimi yaptım. Biz o yıllarda çok sıkıntılar çektik . Hayatımın çoğunda yokluk, sefalet içinde ömür sürdük. Fakat bugün memleketimiz çok rahat ve huzurlu.

 

Ellek beldesinin , eski zamanlardaki Ellekle, bugünkü Ellek'i kıyaslar mısınız?

 

Ellek 1968 yılında belediye oldu. O yıllar çok zordu. Her şey sorun teşkil ediyordu. Zaten memleketimizin o yılları bunalımlı yıllardı. Dolayısıyla Ellek de aynı sıkıntılar içindeydi. Bu günlere şükürler olsun. Şimdiki insanlarımız çok şanslı, her taraf bolluk içinde. Aç insanımız yok herkesin karnı yeterince doyuyor.

 

Hurşut Bey ,yeni yetişen gençlerimize neler söylemek istersiniz?

 

Bu cennet vatanımızı bölmek için uğraşan hainler var. Bunlara meydan vermemek lazım. Birlik olalım, sağlam duralım, yıkılmayalım. Bu bayrak için her zaman canımızı vermekten korkmamalıyız. Biz bu bayrağın kırmızısıyla Çanakkale'de akıttığımız kanları, yıldızı ile de Türkiye'nin gururu , şerefi diye görüyorum. Bu vatanımızın değerini iyi bilelim ve ona göre de davranalım.

 


Son Guncelleme: 16 Haziran 2013 22:50
  • Ziyaret: 4359
  • (Suanki Oy 4.2/5 Yildiz) Toplam Oy: 6
  • 5 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.