Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

O'nun (s.a.v) Mesajını iyi anlamamız lazım

15 April 2013 22:13 Kategori Osmaniye Haberleri
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Osmaniye de düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu programa konuşmacı olarak katılan Abdulvahap Kaplan hoca Peygamber efendimizin hayatından örnekler verdi.



Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Osmaniye Ahmet Şekip Ersoy kültür merkezinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği saat 20-00'de Veysi Sonkaya nın hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından program grup kervanın okuduğu ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı. Grup kervandan sonra Peygamber Sevdalısı mevlithanlar mevlit okumalarıyla, halk hep beraber salavat getirerek eşlik etti. Okunan mevlitten sonra grup kervanın ilahi ve ezgileriyle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Abdulvahap kaplan hoca Allah Resulü Peygamber olmadan önce cahiliye döneminden örnekler verdikten sonra işte kardeşler Allah Resulü böyle bir topluluktan çıkmıştır. Peygamber efendimiz kadınlara öyle bir değer verdi’ki bugün bütün düşünce ve ideolojiler bakın İslam’ın kadına verdiği değeri hiçbir düşünce ve ideoloji yoktur. Kadını bir mal bir meta olarak düşünen düşünceler kadına aslında hiçbir değer vermemiştir. Kadına özgürlük adına, kadına azadilik adına değer verdiğini iddia eden bütün düşünceler hepsi boştur. Mutlak özgürlüğü sadece ve sadece İslam vermiştir kardeşlerim. Açın Allah Resulünün hayatına bakın eşine kızına sahabelere bütün insanlara verdiği önemi ve değeri hangi düşünce ve ideoloji vermiştir.

Kaplan bugünde asrı saadetleri yaşamak istiyorsak onun mesajını iyi anlamamız lazım,
Onun hayatını her yönüyle bilmemiz lazım, onun davetini iyi anlamamız lazım diyerek sohbetine son verdi.

Abdulvahap kaplan hocanın konuşmasından sonra sahneye gelen grup kervanın ilahi ve ezgileriyle devam etti. İlahilerden sonra Selahattin Yeniay hocanın yaptığı duayla program sona erdi.

Osmaniyetimes
Son Guncelleme: 15 Nisan 2013 22:13
  • Ziyaret: 6038
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.