Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Organik ürün kalmadı her şey de hormon hakim oldu

08 December 2013 23:14 Kategori Düziçi Haberleri

"Düziçi Times" Düziçi ilçesinde yaşayan ve geçmişe ışık tutan vatandaşlardanİbrahim Büyükmertile bir araya geldi. Muhabirimiz, İbrahim beye bazı sorular sordu.

 

İbrahim Büyükmert sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

1934 yılında Yazlamazlı köyünde dünyaya geldim. Genelde zamanımızda hayvancılık ve çiftçilik yaparak geçimimizi sağladık. Daha sonra ki yıllarda çeşitli iş kollarında çalıştım ve Bağkur emeklisi oldum. Şuan Banı mahallesinde ikamet ediyorum. Hayatımı bu şekilde sürdürüyorum.

 

İbrahim bey eski yıllarla günümüzü kıyaslayabilir misiniz?

 

Eski yıllarda insanlar zor durumda yaşamını sürdürüyordu. Emek vererek geçim sağlanıyordu. Her şeyde yokluk hakimdi. Üzerimize ve ayağımıza giyecek bir eşyamız bile zor karşılıyorduk. Utanılacak bir yere giderken olanlardan elbise veya ayakkabı alırdık. Bu gün her şey bol, geçim çok kolay durumda görüyorum. Bir yere ulaşım için gidecek araba yoktu. Atlarımızla ulaşım sağlıyorduk. Eskiden kazançlarımız vardı, çünkü masraflarımız az olduğu için elimizde para kalıyordu. Fakat günümüzde çok ürün kaldırıyoruz, ama masraflara karımız yenik kalıyor. Kar edemiyoruz. Geçmiş yıllarda her şey bilek gücü ile yapılırdı. Fakat günümüzde her şey makine ile yapılıyor. Dolasıyla, çalışma kültürümüz kalmadı.

Eskiden ticarette çok alış veriş yoktu. Sadece pazarlardan alış veriş yapılırdı. Şimdi her yer pazar yeri oldu. İhtiyaçlarımız her zaman karşılanabilir duruma geldi. İnsanlarımız bu günün kıymetini çok iyi bilmesi lazım, bu zaman bolluk zamanıdır.

 

İnsanlarımıza ne gibi öğütler vermek istersiniz?

 

Yeni nesil çok şanslı, her şeyin kalitelisini kullanıyor. Herkes son model yaşıyor.Beni en çok rahatsız eden ise, israfın çok fazla olmasıdır.Eğer; insanlarımız bunun önüne geçerse zengin olur. Ürünlerde şuan sahtekarlık hakim oldu.Organik ürün kalmadı her şey de hormon hakim oldu. Anneden doğmadan çocuk anne karnında hormonla tanışıyor. Bunun sonucu olarak; neslimizin sağlığı tehlikeye giriyor.Bu bilinçle hareketedelim; Sağlığımızın kıymetini bilelim.

 


Son Guncelleme: 08 Aralik 2013 23:14
  • Ziyaret: 4045
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.