Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Osman Eroğlu; İsrail ve Amerika Patentli Mısır Katliamını, Şiddetle Kınıyoruz

15 August 2013 17:13 Kategori Osmaniye Haberleri

Saadet Partisi İl Başkanı Osman Eroğlu’nun Mısır’da Meydana Gelen Katliamlarla İlgili Açılması

Saadet Partisi Osmaniye İl başkanı Osman Eroğlu, "Mısır’da darbe yönetiminin başlatmış olduğu katliamı, Saadet Partisi olarak şiddetle kınıyoruz” dedi.

Eroğlu, başta İslam Dünyası olmak üzere bütün dünya kamuoyunu bu hukuk dışı darbeci yönetime, yapılan insan hakları ihlallerine ve katliamlara seyirci kalmamaya davet etti.

Mısır’daki katliamı yazılı bir açıklama ile kınayan Osman Eroğlu, şunları kaydetti;

"Askeri darbe ile meşru Cumhurbaşkanı’nın görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren Mısır halkı şu ana kadar şiddete başvurmamış ve silah kullanmamıştır. Bu durumu takdirle karşılıyoruz.

Silahsız Mısır halkını katletmekten çekinmeyen, Mısır ordusunun bu davranışları ile kime ve neye hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Kendi halkına karşı ateşli silahlarla müdahale eden Mısır ordusunun bu davranışlarının ne hukuk, ne demokrasi ve ne de insan hakları ile bağdaşmadığını hatırlatarak, bu tutuma hemen son vermesini talep ediyoruz.

Bu ve benzeri tepkilere ilaveten aşağıdaki hususların dikkate alınmasının gerektiğine inanıyoruz:

·İslam İşbirliği Örgütü, Mısır’da meşruiyete dönülme ve katliamların durdurulması konusunda aktive edilmelidir.

·İkinci dünya Savaşı sonrasında çıkan kriz ve siyasi anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülebilmesi amacı ile kurulmuş olan Birleşmiş Milletler Teşkilatı etkin tedbirler almak için derhal harekete geçmelidir.

·Darbeci Mısır Yönetimine bazı ülkeler tarafından verilen her türlü maddi ve siyasi destek, bu katliamları körüklediği dikkate alınarak, derhal durdurulmalıdır.

·Böylece gayrimeşru idarenin Mısır’ın başından uzaklaştırılması en kısa zamanda sağlanmalıdır.

·Mısır’daki gayri meşru darbeci yönetim işbaşında kaldığı sürece, demokrasiye ve hukuka gerçekten bağlı olan ülkeler Mısır’la olan diplomatik ilişkilerini askıya almalıdır.”



Son Guncelleme: 15 Agustos 2013 17:13
  • Ziyaret: 4631
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.