Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Osmaniye'de kurtuluş coşkusu

09 January 2014 10:28 Kategori Osmaniye Haberleri
Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başlayan kutlamalara Vali Vekili Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Milletvekili Mehmet Kastal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Anıt önündeki program saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Vali Vekili Anlar’ın şeref defterini imzalamasının ardından sona erdi.

Daha sonra Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının eşliğinde Enverul Hamit Cemisindeki şehitliğe yürüyen kalabalık, burada kurtuluş şehitlerinin kabirlerine karanfil bıraktı. Kutlamalar Devlet Bahçeli Meydanı'nda devam etti. Vali Vekili Nail Anlar, Belediye Başkanı Kara ve Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya vatandaşların kurtuluş bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Hasan Özdemir, Osmaniye’nin kurtuluş mücadelesini anlattı.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmasında kentin 92. kurtuluş yıldönümünün coşkuyla kutlandığını belirtti. Bu günün mukaddes bir gün olduğunu söyleyen Kara, "92 yıl önce bu gün Osmaniye’nin yiğit insanlarının kurtuluş destanını yazdığı, bizlere bağımsızlığı armağan ettiği gündür. 7 Ocak aziz şehitlerimizin kanlarıyla yazdığı kurtuluş savaşımızda bir yürek olmuş vatan evlatlarının düşman karşısında asla eğilmeyeceğini ispatladığı gündür. 7 Ocak namustur, ezandır, vatandır. Dünün hesaplarını kapatmayan emperyalist güçler şimdi de bin yıllık kardeşliğimizi bozarak hain planlarını hayata geçirmek istiyorlar. Türlü oyunlarla memleketlerimize bela getirmek istiyorlar.” diye konuştu.

Tören, kurtuluş etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesi ve halk oyunu gösterileriyle sona erdi.
Son Guncelleme: 09 Ocak 2014 10:28
  • Ziyaret: 3830
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.