Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası Sona Erdi

17 February 2013 15:14 Kategori Osmaniye Haberleri

Memur-Sen Konfederasyonu'nun kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattığı "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası sona erdi.

Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mücahit Çelik, kampanya süresince STK'ların ve vatandaşların desteğiyle hedeflenen 10 milyon imzanın üstünde imza topladıklarını, Osmaniye’mizin de bu kampanyaya büyük destek verdiğini, Cumhuriyet Meydanı, Karaoğlanoğlu Parkı, Park328 AVM ve kamu kurum ve kuruluşlarında temsilcilerimizin topladıkların 120 bine yakın imza topladıklarını belirtti.

Osmaniye için 100 bin imza hedefiyle yola çıktıklarını fakat daha fazla imza topladıklarını bildiren Çelik, atılan her bir imzanın demokratikleşmenin önünü açtığını, kılık kıyafet özgürlüğü çekenlerin demokratikleşme adımlarını hızlandıracağını söyledi.

Kampanyaya destek olan herkese teşekkür eden Memur-Sen Şube Başkanı Çelik, "Daha ilk günden kampanyamızın beklenenin üzerinde ilgi görmesi, Memur-Sen olarak bu kampanyayı başlatmakla ne kadar hayırlı bir iş yaptığımızın açık göstergesidir. Ayrıca bu sonuç, 12 Eylül 2010 referandumunda halkımızın, özgürlük alanlarının genişletilmesi yönünde oylarıyla gösterdiği irade beyanını, özgürlük için 10 milyon imza kampanyasını da destekleyerek, yetkilileri uyarma konusunda bir kez daha sergilediğinin açık göstergesidir." şeklinde konuştu.

Son yıllarda darbelerle, darbecilerle hesaplaşma ve demokratikleşme adına önemli adımlar atıldığını dile getiren Çelik, "Millet olarak hükümetten, anamuhalefetten, muhalefet partilerinden ve TBMM'nin sayın üyelerinden temel hak ve özgürlüklerin kişilerin ve kurumların inisiyatif ve lütfuyla kullanılan bir hak olmasından ziyade, hiç bir minnet borcu duymadan yasalarla teminat altına alınmasını, sivil, özgürlükçü, yasaklardan arındırılmış milli bir anayasanın yapılmasını ivedilikle bekliyoruz." Dedi.

Çelik, konuşmaların ardından Osmaniye il genelinde toplanan imzaları Memur-Sen Genel Merkezine göndermek üzere PTT kargo yetkililerine teslim etti.


Son Guncelleme: 17 Subat 2013 15:14
  • Ziyaret: 3467
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.