Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Parayla oy satanın hizmet isteme hakkı yok!

15 June 2013 21:36 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Yıllar çok çabuk bir şekilde geçiyor. Bir zamanlar Ellek Belediyesinin en gözde elemanı olarak görev yapıyordu. Vatandaşlar onu çok seviyor ve hürmet ediyorlardı. Ellek Belediyesinde uzun yıllar görev yapanlardan birisi YAHYA ÇAVUŞ namıyla bilinen Yahya Talan’ın Ellek kasabasına büyük emekleri geçmiştir. Bu insanı kimse unutmadı. Ne kadar gözden ırak olsa da gönüllerden uzak olmadı. Çok iyi niyetli bir insandır. Biz "Ellekhaber.com” olarak onu ziyaret ettik. Yahya Talan'a bazı sorular sorduk. Bize içinden geldiği gibi cevaplar verdi.

 

Yahya Bey kendinizden bahseder misiniz?

Ben uzun zamandan beri hastalıktan dolayı gözlerimi kaybettim. Ama hafızam çok yerindedir. Eski zamanları dün gibi hatırlıyorum. Yahya Bey şeker hastası ve diyaliz hastası olduğundan dolayı yürüme ve gezme yeteneği çok zayıf olduğunu söyledi.

 

Yahya Bey sizin zamanlarla, bu zamanı kıyaslar mısınız?

 

Şimdi ki zamanla geçmiş zamanı mukayese etmeye başladı. Ellek beldesi inanın ki, MEHMET SOY 'dan başkası buralarda fazla hizmet yapamadılar. Ben burada kimseyi suçlamıyorum. Gelen belediye başkanları hepsi benim akrabamdır. Kuruluş aşamasında Mehmet Soy, ondan sonra hala onun yaptığı büyük hizmetler yerinde duruyor... Ellek'e Ellek dedirten insan benim nazarımda budur.

 

Yahya Bey şuan Ellek de sizin için en önemli sorun nedir?

 

Millet hizmet istiyor. Günümüzde halka, bizim gibi hizmet etmiyorlar. Fakat bazı insanlar şahsi menfaatleri ön planda tutarak hizmet edilmesini engelliyorlar. Bundan dolayı da Ellek beldesine hizmet yapılmıyor. Her seçim devresinde oy için para dağıtıyorlar. Sonrada parayla oy aldıkları için hizmet yapmıyorlar. "Yani parayla oy satanın hizmet isteme hakkı yok” diye söylemde bulunuluyor.

 

Yahya Bey geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz?

 

Emekli maaşımı alıyorum. Ancak yeterli olmuyor. Hastalıktan dolayı çok masraf ettim. Tarladan eskiden gelir iyiydi, fakat şuan gelirden çok gider oluştu. Ekim yaptığımızda kazancımız borcumuzu ödemiyor.

 


Son Guncelleme: 15 Haziran 2013 21:36
  • Ziyaret: 5583
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 3
  • 3 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.