Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Parti mi? Aday mı?

06 May 2013 10:01 Kategori Yazarlar



Alışılagelen bir olaydır, seçmenin partisinden dolayı aday kişiye oy vermesi. Peki ne kadar doğru yada ne kadar yanlış bir durum... Bu zamana kadar partisinden dolayı desteklediğimiz her adaydan gerçekten iyi bir hizmet aldık mı? Ellekte bulunduğumuz süre boyunca bunun örneklerini olumlu yada olumsuz ne kadar gördük? Aslında bu ve buna benzer sorularla bu konuyu irdeleyebilmek mümkün.

Ortada bir realite var, o da ellekli olarak elleğin halen bir yol sorunu, altyapı sorunu, sosyal alanların yokluğu(yürüyüş ve spor parkları) ve insanların ihtiyaçlarının belediye tarafından tarafsızca karşılanmaması yada sudan bahanelerle ertelenmesi gibi. Yukarıda belirttiğimiz şeyler normal beldelerde sıradanlaşan bir hizmet olmuştur artık. Ama bizim beldemizde koskoca sorun gibi durmaktadır. Peki bunun asıl sebebi yeterli donanıma sahip olmayan belediye başkanlarımızın olması mı yoksa işi anlayanların sadece parti etiketinden dolayı başkanlığa seçilememesi mi? Bir adayın partisinin adından dolayı başkanlık koltuna gelmesi (tabiki işinden anlayanlar için değil ama işten anlamayanların) sizce bu belde insanına zulüm değilde nedir? Burada bir de şu mantık var; eğer iktidar partisinden olmaz isen ödenek gelmez nasıl iş yapılacak gibi artık demode olmuş fikirlerle halkı aldatmanın bir anlamı yok.

Önemli olan halka hizmet etmektir. Bu çerçevede olaya yaklaşırsak biz adaylarda partisinin etiketini değil kendisinin başkan olmanın yükümlülüklerini yerine getirebilecek özveri ve bilgi donanımına bakmamız gerek. Bu ise adaylarımızın seçim sahnesine çıkar iken beldemiz için hazırladıkları projelerini halka sunmalıdırlarki, işte o zaman o kişinin bu işle nekadar hemhal olduğunu görürüz. Yaklaşan seçimler öncesi adaylarımızın bu ölçülerle seçim sahnesinde olmasını, beldemiz adına hizmeti dert edinmiş yiğitleri başkanlık koltuğunda görmek istiyoruz.


Son Guncelleme: 06 Mayis 2013 10:01
  • Ziyaret: 4369
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları