Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Rahata tapan Müslümanlar (1)

24 December 2015 22:38 Kategori Öne Çıkanlar


"Gördün mü o hevâ (ve heves) ini Tanrı(ilah) edinen kimseyi? Şimdi onun üzerine (Habibim) sen mi bekci olacaksın?"(El Furkan, 43). Ayet-i Kerime de yüce Allah(CC)'in buyurduğu gibi, haberimiz dahi olmadan kendimize bir çok ilahlar edinme ile karşı karşıyayız.


Mekke de, cahiliye dönemin de 300'ün üzeinde putlar kabenin içini ve dışını kaplamıştı. İnsanlık görülmemiş bir azgınlık ve çılgınlık içerisinde, kendini kaybetmiş, insanlığından çıkmış hayvandan daha aşağı bir durum arzediyordu.


İçlerinde ki, her duygu ve hissedişleri bir put olarak dışarı yansıyor ve şekil alıyordu. Böyle bir durumda Alemlere Rahmet olan Hz. Muhammed (S.A.V) dünyaya teşrif ederken, tüm içlerdeki ve dışarıdaki putlar ve uzantıları yerle bir olmuştu.


O gün bir put olarak duran ilahlar, bu gün....


Yazının Devamını Okumak için LÜTFEN TIKLAYINIZ!..


Son Guncelleme: 24 Aralik 2015 22:38
  • Ziyaret: 3986
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.