Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimleri sıklaştırıldı

14 July 2013 14:34 Kategori Osmaniye Haberleri
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayının başlaması nedeniyle marketlerde gıda denetimi yaptı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, son iki ayda 200’den fazla şikayet geldiğini ve 25 işyerine idari yaptırım uygulandığını belirtti. Sağlam amaçlarının gıda ürünlerinin vatandaşa güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimin yanı sıra son kullanım tarihleri, bozuk ürünlerin imhası gibi işlemleri de yaptıklarını belirten Sağlam, "Rutin denetimlerimizin yanı sıra Alo 174’e gelen ihbarları da titizlikle değerlendiriyoruz. Gıda kontrol görevlilerimiz denetimlerini yapsa da bizim için asıl denetmen vatandaştır.” dedi.

Gıda ile ilgili her türlü şikayetlerin bildirilmesi halinde bir saat içinde belirtilen yere ulaşarak gerekli işlemleri yaptıklarını ifade eden Sağlam, "Bu anlamda okullarda verdiğimiz eğitimlerin büyük faydası oldu. Denetlediğimiz 3 bin 900 işyeri var. İki ayda il genelinde 200’den fazla şikayet geldi. 25 işyerine idari yaptırım uyguladık. Bizim denetimlerimiz ceza yazmak amaçlı değil. Analize gönderdiğimiz ürünlerin temiz çıkmasını arzuluyoruz.” diye konuştu.
Son Guncelleme: 14 Temmuz 2013 14:34
  • Ziyaret: 3512
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.