Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Rusya: Suriye'ye sadece BM barış gücü askeri gönderebilir

16 October 2012 17:47 Kategori Dünya
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadi Gatilov, Rus basınına yaptığı açıklamada uluslar arası kamuoyunda gündeme getirilen Suriye'ye barış gücü gönderilmesi ile ilgili kendilerine resmi bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Herhangi bir barış gücü askeri operasyonun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ele alınması gerektiğine değinen Gatilov, "Burada Suriye hükümeti dahil tarafların onayı da çok önemli" hatırlatmasında bulundu.

Birleşmiş Milletler ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi ya da diğer makamlarından herhangi bir resmi teklif almadıklarını ifade eden Gatilov, "Burada barış gücü askerleri ile ilgili zamanlama, operasyon parametreleri, görev ve sayı dikkatlice ele alınması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Moskova'nın Brahimi ile yakın temasta olduğuna değinen Gatilov, kendilerini davet ettiklerini, yakın zamanda Rusya'da görüşmenin yapılacağını söyledi.

Basında yer alan iddialarda Brahimi'nin krizin çözümü için 3 bin civarında barış gücü askerinin Suriye'ye yerleştirilmesi ile ilgili çalışmalarda bulunduğu belirtilmişti. Ancak Brahimi'nin basın sözcüsü iddiaları yalanlamıştı.
Son Guncelleme: 16 Ekim 2012 17:47
  • Ziyaret: 5656
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.