Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Saldırılar çözüm sürecinde doğru yolda olduğumuzu gösteriyor

20 March 2013 23:20 Kategori Dünya
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ve Danimarka firmalarının temsilcilerinin yer aldığı Üstyönetici (CEO) Forumu'na katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırıları ''alçakça'' niteleyerek kınadığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ''Son derece kritik, son derece hassas bir süreçten geçerken yapılan bu saldırılar çok açık şekilde, demokrasiye, çözüm sürecine, milli iradeye ve kardeşliğimize yapılmış saldırılardır. Terör kimi, nereyi hedef alırsa alsın elbette kötüdür ancak bir siyasi partiyi, demokrasinin, millet iradesinin, çok sesliliğin en önemli unsurunu hedef almak takdir edersiniz ki çok daha kötüdür'' diye konuştu.

Saldırıların demokratikleşme ve çözüm süreci noktasında, ne kadar doğru bir yolda olduklarını gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, ''Kardeşlikten, demokrasiden, hukuktan rahatsız olan tüm bu çevrelere rağmen yolumuza kararlılıkla yürüyeceğiz'' görüşünü dile getirdi.

Ergenekon bağlantısı

Erdoğan, Hollanda'ya hareketinden önce kaldığı otelden ayrılırken de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Saldırıları gerçekleştirilenlerin eşkallerinin belirlendiğini ve bu kişilerin en kısa zamanda yakalanacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Olayın bir başka boyutu da bunun Ergenekon'la olan bağlantısıdır. Türkiye ne zaman sağlıklı bir sürecin içerisine girmişse sağlıklı bir dönemi yakalamışsa böyle bir dönem içerisinde bu tür zaman zaman işte derin devletlerin, zaman zaman işte Ergenekon tipi bu tür bağlantılar ortaya çıkmış ve bu bağlantılar çerçevesi içerisinde de buna benzer eylemler hep olmuştur''

Geri adım atılmayacak

Başbakan Erdoğan, "Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla tüm medya kuruluşlarıyla bu sürece sahip çıkmak ve bu tür birkaç tane densiz, birkaç tane iradesini bir yerlere teslim etmiş taşeronlara biz bu süreci asla bırakmayız. Artık ortada güçlü bir irade vardır. Ortada güçlü bir AK Parti iktidarı vardır ve bu yola da aynı kararlılıkla devam edeceğimizi söylemek isterim..Biz bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız. Geri durmak, geri adım atmak veya bu süreci ertelemek böyle bir düşünce söz konusu değildir. Kararlılıkla biz yine bu yolda yolumuza devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Nevruz kutlamaları

Erdoğan, yarın ki nevruz kutlamalarıyla ilgili de ''Ben barışın miladından bahsetmiyorum. Barışa gölge düşürülmesin diyorum. Benim ülkemde zaten barış var. Benim ülkemde savaş yok. Kelimeleri dikkatli seçelim'' şeklinde konuştu.

dunyatimes.com
Son Guncelleme: 20 Mart 2013 23:20
  • Ziyaret: 4073
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.