Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Saman fiyatları buğday ile yarışıyor

20 December 2012 19:00 Kategori Ekonomi

Türkiye'de son aylarda adeta karaborsaya düşen samanın balya fiyatı, Ellek’te, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte yaklaşık iki kat arttı.

Ellek’te saman ticaretiyle uğraşan Ömer Açık: Bölgede buğday ve mısırda beklenen rekoltenin gerçekleşmemesi, kış mevsimi başladığı için hayvanların dışarıda otlatılamaması yüzünden samana daha fazla ihtiyaç duyan büyükbaş hayvan yetiştiricilerini zor durumda kaldığını söyledi.

Buğday başaklarının kuraklık nedeniyle boy vermemesinin, kaba yem olarak bilinen samanın miktarını düşürdüğünü belirten Açık, samanın şu an piyasa fiyatının 50- 60 kuruşa dayandığını ilerleyen günlerde böyle giderse buğdayı geçeceğini, saman balyasının ise 11-12 liradan satıldığını söyledi.

Saman bulamayan ya da saman almaya gücü yetmeyenlerin 15-20 liraya satılan mısır slacına yöneldiğini söyleyen Açık, diğer alternatifin ise fıstık sapı olduğunu ve onun da damperinin 300-400 lira arası gittiğini söyledi.

Son Guncelleme: 20 Aralik 2012 19:00
  • Ziyaret: 12350
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.