Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Siyasiler neden çözüm bulmuyor da, Düziçi'nde ikinci ürün ekimi yasak?

17 May 2014 09:54 Kategori Düziçi Haberleri

İki baraj arasında ve bir o kadar da dere yataklarına sahip Düziçi bölgesinde, Ceyhan Sulama Şube Müdürlüğü ile Düziçi Köylere hizmet Götürme birliği Sulama Şubesine atfen Düziçi belediyesi hopörloründen anons edilen duyuru, bölge halkı tarafından tepki ile karşılandı.

Diğer taraftan "kuyular” vurularak da yeni sulama birimleri oluşturulabileceğini söyleyen bölge vatandaşları, tepki göstermeye başladılar

 

Bölgedeki suların boşa aktığını söyleyen vatandaşlar, siyasilerin "ürün ekimini yasaklamak” yerine alteratifler üretmek zorundadır” dediler.

Bölge halkının birinci derecede geçim kaynakları olan Tarımcılık, sulamanın kısıtlanması durumunda, tüm kesimin etkileneceğini söylediler.

Öteyanda, bu gün İstanbul da dahi belediye eksilen baraja su taşımak için kanallar açıyor, bunlar bize örnek olmalıdır, "yasaklar” değil dediler.


Son Guncelleme: 17 Mayis 2014 09:54
  • Ziyaret: 4014
  • (Suanki Oy 2.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.