Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Soylar Cami'nin ismi Hacı Mehmet Soy olarak değiştirilmeli

27 June 2014 03:28 Kategori Sokağın Nabzı


Başka İsim Yakışmaz

Soylar camisinin Hacı Mehmet Soy olarak değişmesi konusunun ortaya çıkması sonucu soylar mahallesinde oturan Tahir Siyahoğlunu konu üzerinde görüşlerini''Ellek Posta'ya'' şöyle anlattı;

''Hacı Mehmet Soyolarak "Soylar caminin isminin" değiştirilmesi benim görüşümle çok doğru olur. Çünkü cami bütün mahallenin, kasabanın yardımıyla yapılsa da Hacı Mehmet Soy'un camiye yaptığı emek çok büyük ve unutturulmamalıdır. Ayrıca, en büyük yardımı rahmetli Hacı Mehmet Soy yaptı. Yalnız isim verilmesi konusunda genel olarak tüm bölge bu caminin isim değişikliği için yani "Hacı Mehmet Soy" cami olarak değiştirilmesi için ellerinden geleni yapmalıdır" dedi..

Tahir Siyahoğlumerkez caminin ismi olarakta görüşlerini sunarak sözlerini şöyle dize getirdi; Merkez camiHacı Ahmet Göktarafından hem yerini,hem yapımını en önemlisi de gönüllü imamlık yaptığı için ismi verilmesi çok hayırlı olur. Çünkü o insan zamanında cami boş kalmasın diyerekten hayır işleyerek gönüllü imamlık yaptı ve şuanda ona hayırlı bir iş yapılmasını isteniyorsa o camiye isminin konulması en büyük hayrın yapıldığının göstergesi olur''dedi.

Siyahoğlu;Ramazan ayın gelmesi üzerine insanların bu sıcak günde oruç tutmalarını, sıcakta nasıl tutulur diyerekten günaha girmemelerini tavsiye etti. Çünkü Allah sabreden kulunu çok sever ve o her zaman sabredenlerin yanında olur''dedi.

Son Guncelleme: 27 Haziran 2014 03:28
  • Ziyaret: 6207
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.