Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Soylar Camisinde Her Gece Kuran-ı Kerim Dersi Veriliyor

06 February 2016 13:25 Kategori Güncel Haberler

Ellek Kasabası Soylar mahallesinde bulunan Soylar camisinde bütün dünya Müslümanlar için örnek gösterilecek bir uygulama faaliyette geçti.

Cami imamı Fatih Akbörk'ün üstün gayretleri sonucunda mahalle kadınlarından sonra mahalle erkeklerine de kuran eğitimi verilmeye başlandı. Mahallede Kuranı Kerim öğrenmek için hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan kuran kursu binasında her gece imam fatih Akbörk tarafından gelenlere kuran dersi verilmektedir. "Ellek Haber" muhabiri bu kurs hakkında Fatih Akbörk'ten bilgi aldı;" Bizim işimiz sadece namaz kıldırmak değil...

Bunun yanında bizden dini konularda yardım isteyen veya kuran öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza da bu eğitimleri vermektir. Kursumuz da kadın vatandaşlardan sonra erkek vatandaşlara bu eğitimi vermeye başladık. Şuan bazı vatandaşlarımız kuranı kerim okumaya başladı. 

Bizden yardım isteyen cemaatimize seve seve yardıma hazırız. Yeter ki istesinler" dedi. Bunun yanında kursa katılan Faruk Soy'a da kurs hakkındaki görüşlerini sorduk. Soy bu konuda şu açıklamayı yaptı;" Bizim için çok gerekli bir kurs, Sadece bu mahalle değil cami olan her yerde bu durumun yaygınlaşarak devam etmesini diliyorum. 

Bize ders veren İmamız Fatih Akbörk'e çok teşekkür ediyorum. Kuran öğrenmenin faziletini anlatmaya gerek yok...Kuran öğrenmek isteyenleri fazla geç kalmadan bu kursa gelmelerini istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Son Guncelleme: 06 Subat 2016 13:25
  • Ziyaret: 2725
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.