Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Su kanallarının etrafına neden tel örgü çekilmiyor

14 July 2013 13:04 Kategori Yarbaşı-Bahçe

Ellek’ te kasabanın girişinden çıkışa kadar sulama suyu kanalının büyük kısmı mahallelerin içlerinden ve evlerin kenarından geçmekte olduğunu söyleyen Ellek kasabası vatandaşları, Ellekhaber.com’a yapmış olduğu açıklamada; " Bu durum özellikle küçük yaşlardaki çocuklar için büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu zamana kadar birçok çocuk kanala düşmüş, bazıları hayatını kaybetmiş, bazıları da yaralanmıştır. Ayrıca yine küçük yaştaki çocuklar temiz olmamasına rağmen suyun içerisine girip yüzmektedir. Sonuçta bu da bazı hastalıklara davetiye çıkarmaktadır” dedi.

Son olarak iki yaşındaki çocuğun kanala düşmesinden sonra vatandaşlar büyük tepki göstermesiyle gündeme gelen kanal’a tepkilerinin artıklarını söyleyen vatandaşlar; " En basit örneklerden biri de Ellek Şehit Necmettin Yıldız Ortaokulu yanındaki sulama kanalının her iki yanı da açık durumdadır. Bu durum ilkokula giden küçük yaştaki çocuklar için çok büyük tehdittir. Köylere Hizmet götürme Birliği’ne başvuru yapılmasına rağmen hala bir sonuç alınamamış ve geri dönüş sağlanmamıştır” dediler.

Vatandaşların ortak kanaati: "Sulama Birliği, sulama parasını almadan çiftçilere sulama yaptırmıyor. Ellek ve diğer bölgelerden toplanan paralar on binlerce lirayı bulmasına rağmen, kanalların etrafına gereken önem verilmiyor. Özellikle evlerin yakınlarına tel örgüler çekilebilir. Büyük tehditler küçük tedbirlerle ortadan kaldırılabilir. Bunu da yapacak olan Kaymakamlığa bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği (Sulama Birliği)” dir.


Son Guncelleme: 14 Temmuz 2013 13:04
  • Ziyaret: 8476
  • (Suanki Oy 2.5/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 3 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.