Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Sumbaslı çiftçi 12 kilogram dev turp yetiştirdi

16 February 2015 20:18 Kategori Osmaniye Haberleri
Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde bir çiftçi tarlasında yetiştirdiği 12 kilogramlık dev turp ile Guinness rekorlar kitabına girmek istiyor.
Türkiye turp üretiminin yüzde 85’ni karşılayan Kadirli ve çevresinde yetiştirilen dev turplar herkesi şaşırtmaya devam ediyor.

Türkiye’de bu güne kadar 5,5 ve 10 kilogramlık turp yetiştirildiğini öğrendiğini söyleyen Halil İbrahim Yakıcı(41), " Yemek için bahçeye ektiğim turpu çektim ve görünce çok şaşırdım.Turpu tarttım ve 12 kilogram geldi. Guinness rekorlar kitabına aday olmak istiyorum. Bu turpu Sumbas'ın Akçataş köyümüzde yetiştirdik.” dedi.

Turpun çok büyük olduğunu söyleyen Yakıcı'nın komşusu Hasbi Kondakçı ise bu büyüklükle bir turpun 15-20 günde ancak yenilebileceğini söyledi. Bugüne kadar böyle bir büyüklükte turp yetişmediğini iddia eden Yakıcı, turpu saklayacağını ve Guinness rekorlar kitabına girmek için başvuracağını kaydetti.


Son Guncelleme: 16 Subat 2015 20:18
  • Ziyaret: 5397
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.