Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Suriyeli Fatma öğretmen acılarını unutmaya çalışıyor

21 December 2015 15:02 Kategori Osmaniye Haberleri
- Suriye'de 8 ay tutuklu kaldığı cezaevinde işkence gören Fatma Muhammed, çocuklarıyla sığındığı Türkiye'de acı dolu günlerini unutmaya çalışıyor
- Öğretmenlik yaptığı Suriye’nin başkenti Şam'dan savaş sebebiyle kaçarak 1,5 yıl önce Osmaniye’ye gelen 38 yaşındaki kadın, 4 çocuğu ve 2 yetim yeğeni ile tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

- Fatma Muhammed:
- "Cezaevinde tutuklu kaldığım 8 ay boyunca gördüğüm işkence sonucunda çene kemiğimde, kolum ve bacağımda kırıklar oluştu. Yaşamımın en acı günlerini cezaevinde yaşadım"


 - Suriye'de 8 ay tutuklu kaldığı cezaevinde işkence gören Fatma Muhammed, 4 çocuğu ve 2 yetim yeğeniyle Osmaniye'de tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Öğretmenlik yaptığı Suriye’nin başkenti Şam'dan savaş sebebiyle kaçarak 1,5 yıl önce Osmaniye’ye gelen 38 yaşındaki Fatma Muhammed, zorlu yaşam koşullarına rağmen ülkesindeki acı dolu günlerini unutmaya çalışıyor.

Eşini iki yıl önce savaşta kaybeden Fatma öğretmen, AA muhabirine, Özgür Suriye Ordusu'nun yaralı askerlerine yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alındığını söyledi.

Cezaevinde tutuklu kaldığını 8 ay boyunca işkence gördüğünü anlatan Suriyeli öğretmen, cezaevinde acı dolu günler geçirdiğini anlattı.



Akrabalarının ödediği kefaletle serbest bırakıldığını aktaran Fatma Muhammed, şunları kaydetti:

"Şam’da öğretmenlik yapıyordum. Bir gün evime yaralı askerler geldi ve yardım istedi. Komşum şikayet etmiş. Ertesi gün görev yaptığım okula Esed'in adamları gelerek beni gözaltına aldı sonra tutuklandım. Cezaevinde tutuklu kaldığım 8 ay boyunca gördüğüm işkence sonucunda çene kemiğimde, kolum ve bacağımda kırıklar oluştu. Yaşamımın en acı günlerini cezaevinde yaşadım. Yaşamımın en acı günlerini cezaevinde yaşadım."

- "Suriye'de kalsam idam edeceklerdi"

Muhammed, akrabalarının ödediği kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirterek, "Benzer suçlardan cezaevinde olanların çoğu mahkeme sonucunda kurşuna dizilerek idam edildi. Suriye'de kalsaydım beni de idam edeceklerdi. Suriye'de mahkemem devam ediyordu. Bu sırada kaçarak 4 çocuğum ve 2 yetim yeğenimle Osmaniye’ye geldim. Yaşadığım korkuyu ve acıyı üzerimden atmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.


Suriyeli Fatma öğretmen, çinko tavanlı ve tek odalı evde zorlu yaşam koşullarıyla mücadele ediyor.

Ülkesindeki iç savaşın sona ermesini temenni ettiğini söyleyen Fatma, "Hayat koşulları ve Suriye’deki iç savaş bizi buralara sürükledi. Kentte bulaşık, temizlik işi olursa gidiyorum. Hayırseverler ve mahalle sakinlerinin de desteği ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Çocuklarım için zorlu yaşam koşullarına direnmek zorundayım" diye konuştu.

Fatma Muhammed, ülkesine geri dönerek akrabalarıyla bir araya gelmeyi, huzurlu bir yaşam sürmeyi arzuladığını belirtti.

AA



Son Guncelleme: 21 Aralik 2015 15:02
  • Ziyaret: 4881
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.