Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Suriyeli kadınların hazırladığı kermes açıldı

02 May 2013 20:10 Kategori Osmaniye Haberleri
Ülkelerindeki olaylardan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Osmaniye’nin Cevdetiye Beldesi’ndeki konaklama merkezinde kalan Suriyeli kadınların el emeği göz nuru hazırladıkları ürünlerden oluşan kermes Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı.
Suriyeli çocukların kendi yörelerine ait halk oyunları gösterisinin yapıldığı kermesin açılışına Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve protokol mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Vali Celalettin Cerrah, kermesin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Suriyeli kadınlara ve onlara yardımcı olan halk eğitim merkezi hocalarına teşekkür etti.

Suriyeli misafirlerin kaldığı konaklama merkezinde çeşitli kursların açıldığını belirten Cerrah, "Suriyeli ev hanımlarının kurslarda yaptığı ve el emeği göz nuruyla hazırladığı ürünlerden oluşan sergiyi açtığımız için mutluyum. Bu kermesin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum ve Suriyeli misafir kardeşlerimizi boş zamanlarını böyle değerlendirdikleri içinde tebrik ediyorum. Ayrıca bu konularla ilgili emeği geçen halk hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Türk insanı Suriyelilere kucak açtı. Ülkelerindeki savaşın kısa sürede bitmesini diliyorum." dedi.

Konaklama merkezinde 7 ay önce açılan 13 el sanatları kursunda bin 600 kursiyerin olduğu belirtti.

Son Guncelleme: 02 Mayis 2013 20:10
  • Ziyaret: 6469
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.