Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Tarım işçisi olmayınca tarlalar boş kaldı

05 July 2015 08:13 Kategori Sokağın Nabzı

Ellek Kasabası’ndaki verimli tarlalarda çalışacak işçi sıkıntısı yaşanıyor. Tarlalarda çalışacak işçi olmayınca tarlalar boş kaldı. Ellek Haber muhabiri, tarım işçisi Hüseyin Soy ile Ellek Ovası’nda yaşanan sıkıntıları konuştu.

Ömrünü çiftçiliğe adamış Ellekli Hüseyin Soy, yaşadıkları sıkıntıları Ellek Haber’e anlattı. Soy, ata mesleği çiftçiliği yapmakta zorlandığını söyledi. Mazot ve gübre fiyatlarının yükselmesiyle işlerinin zorlaştığını ifade etti.

Fiyatların yükselmesiyle iş gücünün azaldığını belirten Soy, ürün ekerken işçi bulamadıkları için ürün mahsulünü yaparken sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Asıl sorunun bundan kaynaklandığını belirten Soy, şunları söyledi:

Beni zor duruma sokan arazilerimizi ekecek, tarlada çalışacak adam bulamamak. Eskiden bir evde en az 8-10 nüfus vardı. Şimdi ise evimizde tarlada çalışacak kişi kalmadı. Bu sıkıntıyı çeken birçok çiftçi arkadaşımız da aynı sorunla karşı karşıya. Kasabamızda eskisi gibi tarlada çalışacak genç nüfus kalmadı. Para kazanmak için gurbette gidiyorlar. Hal böyle olunca tarlada çalışacak işçi bulamıyoruz. İşçi bulamadığımız için arazilerimizi işletemiyoruz.


Son Guncelleme: 05 Temmuz 2015 08:13
  • Ziyaret: 4369
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.