Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Temel Karamollaoğlu 'İsrail, Kargaşayı Fırsat Bilerek Genişliyor'

08 May 2013 22:47 Kategori Dünya
Suriye’deki iç karışıklığı fırsat bilen Siyonist devlet İsrail’in hiçbir hukuk kuralına sığmayan Suriye saldırısına Saadet Partisi’nden kınama geldi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada, olayı kınadıklarını söyledi. Karamollaoğlu, "İsrail’in Suriye’ye yaptığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İsrail Suriye’de meydana gelen iç kargaşaları bahane ederek, yıllardan beri arzu ettiği hedefleri gerçekleştirmek için bu saldırıları yapıyor. Bu saldırıları yapmaya hiç bir hakkı yok. Uluslar arası anlaşmalardan hiçbir tanesi İsrail’e bu hakkı vermiyor” diyerek eleştirdi. Karamollaoğlu, Suriye’deki iç kargaşanın başladığı günlerde dile getirdikleri endişelerinde haklı duruma geldiklerinin altını çizerek, "Bizim kargaşaların başlamasından beri endişe duyduğumuz işte bu noktaydı. Bu gelişmeler bizim duyduğumuz endişelerde haklı olduğumuzu çok açıkça gösteriyor. Aslında İsrail’in ana hedefi Arz-ı Mevud’a yerleşmek. Bu gizli bir hedef değil. Bu İsrail’i kuranların yüz yıllardan beri besledikleri bir hedef. Filistin’de bir İsrail devletinin kurulmasının altında yatan temel saik de bu. Suriye’deki direnişçileri de, Suriye’ye sözde yardım etmek isteyen diğer ülkeleri de ama en başta Türk Hükümeti’ni de bu konuda mütekayyiz, dikkatli olmaya davet ediyoruz. Biz hiçbir zaman Ortadoğu’da İsrail ile aynı paralelde bulunamayız. Aynı cephede bulunamayız. Çünkü bizim ideallerimiz İsrail’in idealleriyle örtüşmez. İsrail insan haklarına saygı göstermez. İsrail uluslar arası hukuka saygı göstermez” diye eleştirdi. İsrail’in kendi hedeflerine ulaşabilmek için Suriye’deki iç kargaşayı fırsat bildiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Suriye’deki krizi bir fırsat olarak görüyor. Biz tekraren söylüyoruz. Hem uluslar arası camia bu konuda hassasiyet göstermeli ama en başta Türkiye bu konuda çok hassas davranmalı. İsrail Mavi Marmara’ya yaptığı saldırıdan sonra özür dilemesi, tazminat ödemeyi kabul etmesi, hiçbir zaman bu saldırıların gerekçesi olamaz. Şehit aileleri de zaten pazarlık istemediklerini söyledi. İsrail hesap verebilir devlet konumuna getirilmeli” uyarısını yaptı.

İsrail, kargaşayı fırsat bilerek genişliyor

Karamollaoğlu, Başbakan Erdoğan’ın zalim Suriye Devlet Başkanı Esad’a yönelik konuşmalarını da değerlendirerek, "Esad kendi halkına zülmediyor. Ancak şu anda Suriye’deki kimyasal silah iddiaları sadece kafa karıştırmaya yönelik iddialar. Bu söylenti hem Esad hem Muhalifler için var. Muhaliflerin eline geçtiği iddiası da var. Kimyasal silah ciddi manada kullanılsa öyle 3-5 kişi ölmez. Yüzlerce insan ölür. Onun için hükümetimize bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz. İsrail ile aynı konuma düşmemeliyiz. Esad’ın zulmünün karşısında olduğumuz gibi başkalarının da zulmünün karşısındayız. En önemlisi ise İsrail’in bu kargaşayı fırsat bilerek, genişleme politikasına bir yenisini eklememesi gerektiğini bunun karşısında da Türkiye’nin durabileceğini düşünüyoruz” dedi.
Son Guncelleme: 08 Mayis 2013 22:47
  • Ziyaret: 3957
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.