Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Toprağa sevdalı çiftçilerimiz kan kaybediyor

17 May 2015 10:47 Kategori Yerel Haber

Geçimini çiftçilik ile sağlayan köylüler sorunlarının yeterince dile getirilmediğinden şikâyetçiler. Yıllardır toprağa gönül vermiş Ellekli çiftçi Abdullah Yıldız, artık yetkililerin seslerinin duymasını istiyor ve çağrıda bulunuyor.

 

Ellekli emektar çiftçi Abdullah Yıldız, geçmişten günümüze çiftçinin durumunu Ellek Haber’e değerlendirdi. Ellek Kasabası’nda yaşamını çiftçilikle sürdüren Yıldız, içinde bulundukları durumun oldukça zor olduğunu belirterek ata mesleği olan çiftçiliğin günümüzde giderek zorlaştığını söyledi.

 

Emektar Yıldız, seslerini duyurmak istediğini ifade ederek şunları dile getirdi. "Sesimi her kese duyurmak istiyorum! Çiftçi kazanmaz ise kimse kazanamaz bu durumun kimse bilincinde değil. Etrafınıza bakın her bölgedeki ticarethaneler batma noktasında. Eskiden kasabamızda ki bu meydan insan ile dolu idi. Şimdi kimse yok. Bunun nedeni yukarıda da değindiği gibi çiftçi kazanmaz ise kimse kazanmaz” Abdullah Yıldız, yetkililere seslenerek çiftçilere yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Yıldız, çiftçilerin zor şartlarda ürün üretmeye çalıştığını ifade ederek bir de Ellek Haber aracılığıyla Ellek Kasabası’nın İlçe olma statüsünde bir kasaba olduğunu ve bu nedenle Ellek’in ilçe olmayı hak ettiğini belirtti. Yıldız Ellek Haber aracılığıyla şunları dile getirdi "Ellek Kasabası İlçe olmayı çoktan hak etti. Önünde kimse durmasın. Ben bir Ellek vatandaşı olarak memleketimizin ilçe olmasını gönülden istiyorum ve bu konudaki çalışmalara gönülden destek veriyorum. Ayrıca faaliyete geçen ‘Ellek Haber TV’ bu bölgenin sesi olacak ve kasabamızın ilçe olma şansını bir kat daha artıracağını da düşünüyorum. Bu olaya vesile olanlara da ayrıca teşekkür ederek başarılarının devamını diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.


Son Guncelleme: 17 Mayis 2015 10:47
  • Ziyaret: 5046
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.