Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Toprak adamı, çalışma adamı; Halil Siyahoğlu

29 July 2013 07:51 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Ellek beldesinin en yaşlı isimlerinden birisi Halil emmi. Yıllarca usanmadan, yılmadan hayat mücadelesi vermiş. Daha halen de vermekte bu mücadeleyi. Nerede ihtiyaç olsa yardıma hazır bekler. Bu iş ağır, ben yapamam demez yapar. Yıllar yüzünü yıpratsa da, gönlü yıpranmadı. Genelde çok bir arazisi yok, dolayısıyla da herkese yardıma gitmektedir.

 

Meslek olarak eskiden süpürge bağlar, inşaatlara giderdi, çok iyi taş duvar örer, çukur kazar hayatını kazanmaya çalışır. Kimseden karşılıksız para almaz, mutlaka karşılığını vermek ister. Genelde çok aşırı bir beslenme durumu yok. Ama fazlasıyla çalışma azmi var. Yaşıtlarından çevresinde kimse kalmadı diyebilirim. Onun uzun ömrünün sırrı bu olsa gerek. Fazla beslenme ömrü kısaltığı tezini doğrular nitelikte.

 

Hiç bir aracı bulunmamaktadır. Geçmiş tarihte sadece bir eşeği vardı. Onunla dağa kök çıkarmaya, yazıya ot yolmaya giderdi. Onun en önemli vasıtası eşeği idi. Günümüzde çocukları büyüdü. Bir nebze olsun Halil emmi rahatladı. Hasta olsun, aç kalsın yardım eden çocukları var. Gene de Halil Siyahoğlu'nu kimse durduramıyor. Adamın genetiğinde çalışmak var. Çocuklarının evinin bahçelerine girip bakım yapıp, yardım etmeye çalışıyor. Anlayacağınız; bu adamdan zamanımızda az kaldı.Toprak adamı,çalışma adamı; Halil Siyahoğludiyebiliriz.


Son Guncelleme: 29 Temmuz 2013 07:51
  • Ziyaret: 5569
  • (Suanki Oy 2.6/5 Yildiz) Toplam Oy: 5
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.