Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Türkiye'nin ihracatı, 140 milyarı aştı

16 October 2012 17:23 Kategori Ekonomi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı 14. Müsiad Uluslar arası Fuarı Pazar günü sonlandı. Katılımcı firmalarla ziyaretçileri buluşturan fuar, Müsiad üyeleri için iki yılda bir heyecanla beklenen bayram niteliğindeydi.

Aynı zaman da, Müsiad Fuarına katılan "Tosyalı Holding” standını ziyaret eden "Dunyatimes” Genel Yayın Yönetmeni, Abdulvahap Filiz’e kısa bir demeç veren, üç çocuk babası ve "Tosyalı Holding” yönetim kurulu üyesi ve şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olarak, faaliyet yürüten Fatih Tosyalı, "Dunyatimes”a vermiş olduğu demecinde; "Bu 14. Müsiad fuarı, yaklaşık 86 ülke, 5 bin yurt dışından misafir konuk etmekte olup, gayet başarılı ve güzel bir fuar süreci geçiriyoruz şu anda. Dışarı dan gelen yabancı misafirlerin, Türk, yerli üreticilere karşı çok yoğun ve güzel ilgileri var.

Umarım bu ilgi sonunda karşılıklı ticari alışverişe de döner, böyle olacağını da ümit ediyorum. Şu anda da fuar başarılı geçiyor diyebiliriz. Başarılı çünkü, işte iki gün oldu… Perşembe günü açılışını sayın başbakanımızın yaptığı, fuar açılışından, bu günden, şu ana, bayağı yoğun bir talep var şu anda” diyen Tosyalı; "Dünyadaki ekonomik krizi göz önünde bulundurduğumuz da, şu an Ortadoğu gerçekten çok ciddi bir pazar. Bu bölgeye bizim yakın olmamız ve bölge ülkelerinin, ülkemize karşı, çok sempatik davranışları… Bizimle onlar arasındaki, hem dialoğu, hem de ticareti çok güçlü bir noktaya getiriyor. Şu anda yoğun pazar Ortadoğu, Türkiye bundan çok güzel istifa etmek için, gerekli her türlü girişimi yapıyor. Hükümet bazında, bakanlarımız sağ olsunlar, iş adamlarımızın öncülük yaparak, ticari ilişkiler, ticari ziyaretler yaparak, bölgeyle yakın ilişkiler içinde olunuyor”dedi.

Öteyandan; "Zaten takdir edersiniz, geçen ay açıklanan 140 milyarı aştı, Türkiye’nin ihracatı. Bu tamamen ülkemizdeki dinamiklerin güçlülüğünden, sanayicilerimizin, üreticilerimizin güçlülüğü ihracatımızın artışıyla da zaten kendisini gösteriyor, başarılı bir noktaya geldiğini…” söyleyen, Fatih Tosyalı; "Türkiye’nin bölgede, önünün açık olduğunu”söyledi.

Dünyatimes 
Son Guncelleme: 16 Ekim 2012 17:23
  • Ziyaret: 7322
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.