Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ümmet organize olmuş, hedefi olan topluluğun adıdır

01 June 2014 14:07 Kategori Politika

İlki Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından gerçekleştirilen, bu yıl Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından 23’üncüsü düzenlenen "Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi”nde Dunyatimes.com'a konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, "Bazı Müslüman ülkelerde dernek kurmak yasak. Ama her ülkede öyle değil. Dernekler kurulup çalışmalar yapılmalı. Yasak ülkelerde idarecilerle görüşülüp imtiyaz sağlanmalıdır. Bunun en önemli örneği İmam-ı Rabbani’dir. Başarı için hedefe götürecek kuralların doğru olması gerekir. Milli Görüşçüler bir ümmettir.

Ümmet organize olmuş, hedefi olan topluluğun adıdır. Cemaat başka şeydir, ümmet başka şeydir. Bunu idrak etmeden hiçbir şey başarıya ulaşamaz. Milli Görüşün e üst kuruluşu Saadet Partisi’dir. Çünkü cihadı onar yapıyor. Çünkü Hakk ve adaleti üstün kılacak bir siyasetin mecliste yapılabilir. Bunların yanında sivil toplum kuruluşlarımız var. Biz bunları yaparak ayakta duruyoruz.

4 partimizi kapattılar ama yine de bir çalışmalarımıza devam ettik. Milli Görüşün 40 adet kuruluşu var. Bunlardan biri de ESAM’dır. Anadolu Gençlik Derneğimiz var. Her ülkede bunlar kurulabilir, çalışmalar gerçekleştirilebilir. Biz kaç tane ihtilal yaşadık yine de ayakta duruyoruz. Çünkü sağlam bir tabana sahibiz.”





Kaynak: Dünya Times
Son Guncelleme: 01 Haziran 2014 14:07
  • Ziyaret: 4200
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.