Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Vatandaşın Hakkını Kimseye Yedirmem

29 November 2013 01:51 Kategori Yarbaşı-Bahçe

"Düziçi Times"olarak Yarbaşı Beldesinin CHP belediye başkan adayıMustafa Güzelbelde de yaşanan seçim sürecini sitemize değerlendirdi. Seçim sürecinde belde ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

 

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

1963 yılında Yarbaşı beldesinde dünyaya geldim. İlkokulu burada, ortaokulu Düziçi ilçesinde, Ticaret lisesini İskenderun ve Osmaniye illerinde tamamladım. Şuan Yarbaşı merkez mahallesinde ikamet ediyorum. 30 yıldır bir kamu kuruluşunda görev yapıyorum.

 

Neden aday oldunuz anlatır mısınız?

 

Beldemizin 15 yıllık bir geçmişi var. Bu zaman zarfında yeteri kadar gelişmişlik gösteremedi. Son 5 yıldır hiç bir ilerleme yaşanmadı. Özelikle merkez bölgede olmamıza rağmen hak edilen gelişmişliği yaşayamadık. Halkımız bundan çok rahatsız olduğunu her zaman dile getirdiler. İktidar partisinin bir belediyesi olduğundan dolayı beklentilerini karşılayamaması hüzün yarattı. Bizim gördüğümüz beldemizde çok sorunlar var. Bunları iyi biliyoruz. Sorunlarımızın üzerine ciddi şekilde eğileceğimi net bir ifade ile söylüyorum. Bu sorunların üzerine gidip çözmeyi planlıyoruz. Beldemizin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

 

Belde içerisinde gördüğünüz eksiklikler nelerdir?

 

Beldemiz çevre bölgeler içerisinde en güzide yerdir. Ancak bu avantajı kullanamıyoruz. Özelikle en büyük eksiklik otogarın olmaması diye düşünüyorum. Halkımız gişelerin olduğu yerleri otogar olarak kullanıyor. Göreve gelirsem öncelikli çözeceğim konudur. Bu sorunların yanında yol sorunları, imar yerlerindeki yolların açılmaması, düğün salonun olmaması, Taziye evlerinin olmaması gibi eksiklerimiz vardır. Bu gibi sorunlar için beldemizde iki yerde okul arazileri var. Buraları sorunlarımızı çözmek için tahsis edeceğiz. Gençlerimiz ve halkımız için sosyal yerler, park, spor kompleksleri oluşturacağız. Bu işlemleri yaparken,halkımızın görüşleri alınacaktır.Her icraatımızı halkımıza danışarak, fikirlerini alarak yapacağız.


 

Yarbaşı ve Ellek beldelerinin arasında Karatepe bölgesine kurulması söylenen organize sanayi için neler söylersiniz?

 

Bu icraatın oluşmasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Organize sanayi bölgesinin kurulması sadece beldemizi değil,bölgemizi kalkındırır. Bölgemize en ufak faydası olacak her icraata destek veririm.

 

Ellek-Şekerdere yolunun genişletilerek faaliyete geçmesini nasıl değerlendirirsiniz?

 

Bir bölgede yol nereye açılırsa açılsın mutlaka halkımız bundan fayda görür. Şuan bu yolun açılması Yarbaşı hariç diğer her yerin yararına olacaktır. Ellek halkı bu icraattan en çok faydalanacak kesim olur. Buna her zaman destek veririm. 2004 yılında DÜZİÇİ-ANDIRIN yolunun açılmasının engellendiğini gördüm. Elimizden alınan bir uygulama olmuştur. Bunun sebebi; Düziçi'ndeki siyasetçilerin zayıflığından kaynaklanmıştır. Biz bu şekilde davranmayacağız. Hakkımız olanı mutlaka alacağız.Hakkımızı kimseye yedirmeye niyetimiz yoktur. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ben vicdanlı bir insanım, kimsenin hakkını yemem ve yedirmem diyorum.

 

Yarbaşı halkına söylemek istedikleriniz var mı?

 

Yarbaşı beldesinin bütün sorunları bizimle çözülür. Bunun için, halktan kopmadan desteğini alarak çözeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum.


Son Guncelleme: 29 Kasim 2013 01:51
  • Ziyaret: 5854
  • (Suanki Oy 4.5/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.