Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Yarım asra imza atan, soylar Cami'nin dünü ve bugünü

19 May 2014 18:45 Kategori Öne Çıkanlar


Ellek kasabası soylar mahallesinin camisi. 1972 tarihinde, Hacı İmirze Ömer Soy önderliğinde ve vatandaşların büyük katkısıyla yapıldı. ilk olarak tek katlı durumunda iken daha sonra yine vatandaşların büyük katkısıyla ikinci katında yapılması sonucu cematin rahat bir ibadet yapmasına elverişli hale geledi.


İlk yıllar, diyanete bağlı olmadan halk’tan toplanan öşür paraları yardımlar ile imamın ihtiyacı karşılanırken, ilk başladığı yıllarda ağırlıkla imamın ihtiyacaı Hacı İmirze Ömer Soy tarafından karşılandı. Daha sonra H.İmirze Ömer’in büyük oğlu Hacı Mehmet Soy tarafından bizzat ilgilenerek, caminin tüm ihtiyaçları ve imamların maaşlarının ödenmesinde yardımcı oldu…


H.Mehmet Soy zamanında, halkın çok azda olsa verdiği yardımlarla ve ayrıca kendisinin de İslam’a ve Allah’a düşünkün olması ile bilinen, (Kürt Ali) namı ile bilinen Ali Soy, nerede ise hiç para dahi almadığı günler olsada, sağlığı el verdiği güne kadar bedava imamlık yaparak, hakkın rahmetien kavuşanlardandı…


Daha sonra Soylar cami, diyanete bağlanarak devlet tarafından imamlar gönderilmeye başladı…Bu gün ise caminin isminin Mehmet Soy ya da İmirze Ömer cami olarak değiştirilmesi için bir tartışma devam etmektedir. İstanbul da olduğu gibi, Fatih cami, Yavuz Sultan Selim Cami ya da Sultan Ahmet cami gibi isimler, şahıs isimlerin olması gerektiği üzerinden bu tartışmalar Ellek Kasabasında devam etmektedir.



 


kaynak: ellekposta.com
Son Guncelleme: 19 Mayis 2014 18:45
  • Ziyaret: 6332
  • (Suanki Oy 2.3/5 Yildiz) Toplam Oy: 3
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.