Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Yazın Balya, Kışın Demircilik Yapıyor

07 January 2013 12:24 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Ellek’te demircilik yapan Karagedikli Usta Mahmut Apalak yazın balyaya gidiyorum, kışın da bu dükkanı açıyor, Sıcak demircilik yapmadığını, çünkü o mesleğin bittiğini söyleyen Apalak, tapan, köten bıçağı, kaynak gibi işleri yapıyoruz.

"Eskiden olduğu gibi işlerimiz yoğun değil.” Diyen Mahmut Usta, "Şu anda sadece evimizi geçindirebilecek kadar para kazanıyoruz. Teknoloji ile rekabet edecek gücümüz yok. Bu mesleğin yaşaması için genç nesillerin ilgisi kadar vatandaşın emeğe saygısı da önemlidir. Kışın bu dükkanı bekliyorum, vatandaşın köteni bilenecekse tapanı ya da römorkunda bir arıza çıkarsa, kaynak lazım olursa ya da ufak tefek onarılacak şeyler gelirse bununla oyalanıyoruz. Yazın da dükkanı kapatıp Anadolu’ya çıkıyorum, saman balyası yapıyorum. Çünkü bu iş tek başına karın doyurmuyor. Sadece kışın boş kalmamak için bu dükkanı açıyorum. " diye konuştu.

Son Guncelleme: 07 Ocak 2013 12:24
  • Ziyaret: 8250
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.