Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Yılların Emektarı Bir İnsan, Ekmeğimi Hak Etmeye Çalışıyorum...

06 August 2014 21:56 Kategori Sokağın Nabzı
Ekmeğimi Hak Etmeye Çalışıyorum...

"Ellek Haber" Ellek beldesinde yılları harcamış, hayatının her evresinde burada bulunmuş kişilerle bir araya geldi.Bu şahıslardan bir olan Mehmet Akgün bugünü ve geçmişi sitemize değerlendirdi.Muhabirimizin sorduğu sorulara Mehmet Bey içtenlikle cevap verdi.

Mehmet Akgün sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben 1945 yılında Ellek Beldesinde dünyaya geldim. İlkokul eğitimim burada geçti. Daha sonraları,marangoz atölyelerinde çırak olarak çalıştım. Yıllar geçtikçe mesleği benimsedim ve işimde ustalaştım. Eski yıllardatek geçerli mesleklerin başında marangozluk geliyordu. Yaklaşık 40-45 yıl kadar bu mesleği yapıyorum.Ben işimi severek ve isteyerek yapıyorum.Benim ayrılmak istememe karşın meslek beni bırakmadı. Ellek halkı beni bu meslekle tanıdı.

Mesleğinizin eski yılları ile bugününü kıyaslar mısınız?

Yeter ki; istenen istekleri karşıla.Eskiden de güzel olan, beğenilen her şey yaptırılırdı. Benim atölyem çok eskidir.Binamı ve maki nayı hiç değiştirmedim.Tek değişen şey istekler oldu.Yaptığım işin kalitesi beni bu yıllara kadar getirdi.Yaşıma göre işimin ağır olduğunu herkes söylüyor. Ancak ben bu işi yaparsam hayatta kalırım diye düşünüyorum. Anlayacağınız bu meslek beni hayatta bağlıyor.

Bu mesleği yapmak isteyen yeni nesil ustalarına neler söylemek istersiniz?

İlk önce bana bir dikkat etsinler.Sırtımdaki elbisenin ıslak olması yağmurdan değil akıttığım alın terimden olduğunu söylemek isterim. İştebu emeğin teri, çalışmanın sonucudur. Çok insanakıttığım terin karşılığını veriyor.Yeni yetişen ustalarında benim gibi çok çalışıp, parasını terini akıtarak kazanmasını istiyorum.Utanılacak bir şey değil övünülecek bir durum olduğunu herkesin bilmesini umuyorum.
Son Guncelleme: 06 Agustos 2014 21:56
  • Ziyaret: 5194
  • (Suanki Oy 2.5/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.