Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

"Osmaniye O'nu (sav) Okuyor" sınavı yarın yapılacak

20 April 2013 09:01 Kategori Osmaniye Haberleri
Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan "Osmaniye O'nu (SAV) Okuyor" kitap okuma yarışmasının sınavı yarın Osmaniye merkezde 83 okulda yapılacak. Yarışmada 4 kategoride 34 bin 655 kişi yarışacak.

Yarışmanın, Osmaniye, Kadirli, Düziçi ve Bahçe Belediyeleri ile İl Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Korkut Ata Akademi işbirliğinde düzenlendiğini belirten Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Başkaya, "Yarışmamız ile ilgili müracaatlar 6 Mart 2013 tarihinde başlamış ve 12 Nisan 2013 Cuma günü sona ermişti. Yarışma ile ilgili 20 Nisan 2013 Cumartesi günü ise gönüllü öğretmenlerimiz nezaretinde 83 okulda sınav yapılacak.” dedi.

Yarışmanın Yetişkinler, Üniversite, Lise ve Ortaokul öğrencileri olmak üzere 4 kategoride yapılacağını belirten Başkaya, "Yarışmada her kategoride ilk ona giren yarışmacılar ödüllendirilecek. Ödüllerimiz Umre ziyareti, Dizüstü bilgisayarlar, buzdolabı, altın hediyeleri, cep telefonları olup ayrıca yarışmaya ilk başvuran 571 kişiye Kur'an-ı Kerim hediye edilecektir." diye konuştu.

Yarışmanın ortağı olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Peygamber Efendi’mizi (sav) her yaştan, her kesimden herkese okutma ve tanıtma amacıyla organize edilen böyle bir yarışmanın son derece mukaddes bir faaliyet olduğuna inanıyorum. Çünkü onu tanıtma yolunda atılan her adım ve gösterilen gayret yüreklerde peygamber sevgisinin pekişmesine vesile olacaktır. 35 binin üzerinde katılımın olduğu bu yarışmaya ortaokul ve lise öğrencilerimizin gösterdiği ilgiden fevkalade memnun olduğumu ifade ediyorum. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yarışmanın proje ortağı olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bu vesileyle yarışmada emeği geçen herkesi hassaten Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneğini yürekten kutluyorum.” dedi.
Son Guncelleme: 20 Nisan 2013 09:01
  • Ziyaret: 3783
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.