Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

"Selahattin-i Eyyübi'nin Torunları Artık Yeter Demeli"

06 December 2012 22:32 Kategori Dünya

Kürt vatandaşlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "ortak tarihimiz var, Selahattin Eyyubi'nin torunları artık bu terör belasına yeter demeli" şeklinde konuştu.

"Selahattin Eyyubi’nin Torunları Artık Yeter Demeli”

"BDP meşru siyasetin dilini kullanmalıdır. Yoksa siyasi muhatap olarak görülemez. Terör bir hak arama şekli değildi, terör örgütün kendini var etme taktiğidir. Ben buradan tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Tarihte ortak gönül erlerimiz var. Biz bu tarihi beraber yaşadık. Bizim dünyanın dört bir yanına yayılmış şehitliklerimiz ortak tarihimizin kanıtıdır. Selahattin Eyyubi, Ahmet Hani ile bu terör örgütünün gayesi aynı olabilir mi? Hiçbir inancı, amacı, kutsalı olmayan bu zihniyet sizlere ne verebilir? Bu toprakların ezanla, secde ile yoğrulmuş tarihi var. Hiçbir kutsalı olamayan terör örgütüne kalbinde muhabbet besleyen, Selahattin Eyyubi’nin, Ahmet Hani'nin hatırını çiğner, kendi özüne saygısızlık yapar. Benim Kürt kardeşim bunun farkına ne zaman farkına varacak. Bunlar hiçbir zaman Kürt kardeşimin temsilcisi olmadı. Selahattin Eyyubi’nin torunları artık bunlara yeter demeli…"

Başbakan Erdoğan’ın sözlerine basına kapalı yaptığı toplantılarla ve Ak Parti içinde bazı farklı düşüncelerin olduğunu iddia eden haberlere değinerek başladı.


Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında ara başlıklar söyle:

Bu Hareketin Temelinde İstişare Vardır
"Yönetici makamındaki kişi kendisine hakkı söyleyen kişiye gönül koyuyorsa, kaybeden kişidir. Bu hareketin temelinde istişare vardır. Bizi bu günlere taşıyan, bizi daha da güçlendiren herkesle kendi aramızda yaptığımız istişarelerdir. Biz kendi aramızda özgürce tartışan, dışarı çıktığımızda ortak hareket etmeyi bilen bir partiyiz. Bizim arkadaşlarımız şöhret, sansasyon için değil, millet için söz söylemiştir. Bizim arkadaşlarımız fırsatçılara prim vermek için değil sorun çözmek için söz söylemiştir. Millet ve ülke düşmanlarını sevindirenlerden olmayacağız."

Ekonomik Göstergeler

"23,5 milyarlık IMF borcumuzu, 900 milyona kadar düşürdük. İlk defa borsa ilk geldiğimiz günden bu yana 7 kat artarak 75 bin seviyelerine çıktı. 27 milyar olan, Merkez Bankası rezervleri, 117 milyar liraya bu dönemde çıktı.. Teslim aldığımızda ne halde idi. Kim vardı hükümette, MHP, CHP’nin yavrusu DSP ve ANAP…"

CHP’nin Yolsuzluk İddiaları
"Yolsuzluk yapmak, yetimin hakkını yemek ne kadar insanlık suçu ise, belgesi olmayan, mesnetsiz iddiaları öne sürmek o kadar suçtur. Biz yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele için geldik. Kayseri hakkında iddialarda bulundun. Davalar sebebiyle Kayseri sucuğa doydu. AK Parti’ye yolsuzluk ithamında bulunmak, CHP belediyelerindeki yolsuzlukların üzerini örtmez. İçinizin nasıl kaynadığını biliyorum."

Bu Hükümet Geçmiş Dönemin Borçlarını Ödedi

"Bu hükümet neleri ödedi. Milletime sesleniyorum. Batık bankalardan kalan 140 milyar lirayı biz ödedik. Kim vardı iktidarda DSP, MHP, ANAP ve daha öncesi… Tasarruf fonları… Devletin memura, işçiye borcu vardı. 14 milyarı lirayı aşkın borcu biz ödedik. Konut Edindirme adı altında paralar kestiler. Ödemediler. Kim sizi hatırladı. AK Parti ödedi. 3,5 milyar lira bu parayı biz ödedik. Adalet budur. Adil bir iktidar budur. Toplam 157,5 milyar ödemeyi bu şekilde yaptık."

Terör Örgütü Yatırımları Engelliyor

"26 havaalanı vardı. Türkiye genelinde şu anda 48 havaalanı var. Yarım saat, 45 dakika arasında bir sürede bir havaalanına ulaşma imkanı var. Türkiye böyle bir ülke oldu. Hakkari’ye havaalanı yapmak kimin aklına gelirdi. Terör örgütü devamlı şantiyeyi bastı. Müteahhit iş yapamaz hale geldi. Hakkarili vatandaşlarıma sesleniyorum. Size gelen hizmeti kesmeye çalışan bir zihniyete nasıl oy veriyorsunuz. Ama vazgeçmeyeceğiz. Her şeye rağmen Hakkari’ye o havaalanını yapacağız. Ak Parti’nin10 yıllık tarihi rekorlarla anılıyor. Ben İstanbul Belediye başkanlığına başladığımda, İstanbul Belediyesi yolsuzluklarla doluydu. Meşhur İSKİ skandalını bilirsiniz. Bunlarla mücadele ettik. Türkiye'de Ak Parti' ye yolsuzluk ithamında bulunacak en son kişi geçmişinde SSK’yı batıran CHP Lideri Genel Başkanıdır. Sen SSK’yı batırdın. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış kabilinden hareketlerle bastırmaya çalışıyor. Bunun cevabını halk sandıkta veriyor zaten."

Sol Daha da Marjinalleşiyor

"Artık bu terör meselesini çok daha samimi konuşmamız gerekiyor. Terör örgütü ve siyasi uzantıları belli kalıpları dışına çıkarak konuşulmuyor. Analiz edilmiyor. Sol daha da marjinalleşiyor. CHP aracığıyla muhalefet yapamayan sol görüş, BDP üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Terör Örgütü ile marjinal sol arasında gizli bir dayanışma var. Terör Örgütünün faaliyetlerine yeterince tepki gösterilmiyor. Yapılan saldırılarının üzerine gidilmiyor. Ahlaksız saldırılar yeterince kınanmadı. BDP terör faaliyetlerine eyvallah derken, bazı medya grupları bunları mağdur göstermeye çalışıyor. Bunları söyleyince de medya grupları rahatsız oluyor. Ne yapacaktık sizin manşetlerinizi sadece seyredecek miydik? 7-8 yaşındaki çocukların ellerine taş veren, terörist cenazelerin arkasına sığınan BDP’yi görmezden geliyorsunuz. Neymiş sonrası daha kötü olurmuş.Bir de tehdit ediyorlar. Bu ülkede hukuk niye var. AK Parti neden var."

Allah’ın da Bir Hesabı Var

Bizde bölgesel ayrımcılık olmaz. 81 ilin hepsine üniversite açtık. 24 saat yayın yapan TRT Şeş’i biz kurduk. Dünün sorunları bugün yok. Bugünün sorunları da inşallah yarın olmayacak. Bu topraklarda ezan sesinin ebedi inlemesi için çaba sarf edeceğiz. Bizim anlayışımızda ayrımcılık, ırkçılık yok. Faşizmi ve dinsizliği aşikar olan bu örgütle, benim kürt vatandaşımın hiçbir ortak yönü olamaz. Tüm kalbimle söylüyorum. Biz bu sorunu çözeriz ve çözeceğiz. Terör örgütünün ne denli bir hesabı varsa, Allah’ın da, bu milletin de bir hesabı var. Allah’ın hesabı her zaman galip gelir.
Son Guncelleme: 06 Aralik 2012 22:32
  • Ziyaret: 4778
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.