Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Mızraklı İlmihal ve Önsöz

12 February 2015 22:49 Kategori Yazarlar


Hacı Ayşe Filiz
abdulvahapfiliz1@gmail.com

Bismillâhirrahmânirrahîm.

"Bizi ilmi isteyenlerden ve ona rağbet gösterenlerden kılan Allah’a hamd olsun. Salât ve selâm âlemlere rahmet olarak gönderdiği Muhammed’e, O’nun âline ve bütün ashabına olsun”.

Ve ba’du cümle peygamberlerin evveli Hazreti Âdem aleyhi’sselâm, âhiri bizim peygamberimiz Muhammedeni’l-Mustafa sallallâhu aleyhi ve sellem. Bu ikisinin arasında çok peygamberler gelmiştir. Onların sayısını Allah Taâlâ bilir. Kur’an-ı azimu’ş-şan’da ism-i şerifleri beyan olunan yirmi sekiz peygamberdir; herkesin bilmesi vaciptir dediler:Âdem, İdris, Nuh, Hûd, Salih, İshak, İbrahim, İsmail, Yakup, Yusuf, Şuayb, Lût, Yahya, Zekeriya, Musa, Harun, Davut, Süleyman, Yunus, İlyas, Elyesa’, Zülkifl, Îsâ, Eyyûb, Muhammed; salavâtullahi âlâ nebiyyina ve aleyhim. Üzeyir, Lokman, Zülkarneyn; bu üçünde ihtilaf olundu: Kimi nebidir, (peygamberdir) dediler ve kimi velidir dediler.

Ve dahi Hazreti Âdem aleyhi’s-selâm zürriyetindenim ve âhir zaman peygamberi Muhammed aleyhi’s-salâtü ve’s-selâm dinindenim ve ümmetindenim.Elhamdülillah, itikatta mezhebim Elh-i sünnet ve’1-cemaat. Ehl-i sünnet ve’l-cemaat demenin mânası, Resûlüllah’ın ashabı ve cemaatı her ne itikat üzere oldular ise ben dahi ol itikat üzere oldum demektir. Amelde mezhebim İmam-ı Âzam Ebu Hanife; ben İmam-ı Azam’ı imam edindim ve onun Kitabullah’tan ve hadis-i şeriften anlayıp çıkardığı meseleleri kabul ettim ve onun sözüyle ameli ihtiyar ettim.

"La ilahe illallah” demenin mânayı şerifi oldur ki ibadete lâyık ve müstahak bir zat yoktur ancak Allahu azimu’ş-şan vardır ve birdir, şeriki (ortağı) ve nazîri (benzeri) yoktur, mekândan münezzehtir. "Muhammedün resûlüllah” demenin mânası oldur ki âhir zaman peygamberi Muhammed aleyhi’s-selâm Allahu azimü’ş-şan’ın kuludur ve hem resulüdür. Biz dahi O’nun ümmetiyiz, elhamdülillah.


Son Guncelleme: 12 Subat 2015 22:49
  • Ziyaret: 5621
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 5
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Farz, Vacip, Sünnet,Müstehap
Ehl-i Sünnet Olanların On Alameti
Cenaze Namazı
İslamın Binası Beştir
Mızraklı İlmihal ve 54 Farz
Mızraklı İlmihal ve Yoksulluğun Sebepleri
Mızraklı İlmihal ve Namaz
Mızraklı İlmihal ve Abdest
Mızraklı İlmihal ve İstinca, İstibra ve İstinka
Mızraklı İlmihal ve Teyemmüm
Mızraklı İlmihal ve Gusül
Mızraklı İlmihal ve Oruç
Mızraklı İlmihal ve Namaz
Mızraklı İlmihal Fıkıh'ı en Tabanda Yaşamanın Adıdır